David Lillo, tränaren för Miguel Semmler, som tränar på David Lloyd La Finca, ser tillbaka på hans spelares turnering med Cyril Hanouna kl Padel Arena.

David Lillo, nummer 1 i Madrid för över 35 år

”Förra året var jag nummer 1 över 35 och tvåa i Madrid. Jag har spelat i 20 år padel. Jag tränade med fantastiska spelare: Sanyo Gutiérrez, Ramiro Moyano, Cristian Gutiérrez, Miguel Lamperti... Jag spelade med alla dessa spelare även om jag aldrig var ett proffs.

Jag är 43 år gammal, på den tiden fanns det inte tillräckligt med pengar i padel att verkligen försörja sig. Man var tvungen att ge lektioner vid sidan av... För mig var tävling mer av en hobby, jag spelade Madrid-turneringar, nationella turneringar men aldrig med målet att bli ett proffs.”

"David Lloyd La Finca är en otrolig klubb, med 13 låtar padel, 10 tennisbanor och ett stort gym. Vi öppnade delen av padel till icke-prenumeranter. Vi har en skola på 300 spelare med en fritidsdel och en tävlingsdel. Vi har alltid fler spelare padel, och det är en chans för klubben!”

"Cyril spelar fortfarande för snabbt"

"Jag tränar Miguel i Madrid och följer honom till vissa turneringar. Med Cyril var det vi försökte göra att försöka hjälpa honom så att han kunde förbättra sig och bli mer konkurrenskraftig.

Jag tycker att vi ska gratulera motståndarna som spelade en väldigt bra match. Miguel är en mycket bra spelare, och Cyril, som kommer från tennis, spelar fortfarande för snabbt. Vi vill lära honom att spela långsammare, och dag efter dag försöker han spela mer padel och mindre i tennis!"

Cyril Hanouna i den franska topp 100?

"Jag tror att Cyril kan komma in i den franska topp 100, men för det måste han ha mycket tålamod för att få erfarenhet genom att spela många matcher och turneringar. Lite i taget förstår han denna sport bättre och bättre.

Slutligen, för vem som helst, och inte bara padel, om du verkligen kommer ner till en sak tror jag att du kan nå dina mål!”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !