Förste turkiska spelare på den internationella scenen Padel, Dilara Yurtkuran svarar på våra frågor och låter oss veta mer om hennes karriär, hennes vision om padel och dess ambitioner.

"Mitt uppdrag att representera mitt land på bästa möjliga sätt"

Padel Magazine : Du är den första spelaren i padel turkiska att delta i en internationell turnering. Först och främst, grattis, kan du presentera dig för våra läsare?

Dilara Yurtkuran: ”Tack, jag är född och uppvuxen i Istanbul, Turkiet, där jag började spela tennis från ung ålder tills jag blev en av de bästa spelarna i Turkiet. Jag har varit med i landslaget i 5 år i rad och har deltagit i professionella turneringar. När jag var 18 började jag få stipendier från amerikanska universitet och jag tog min chans. Jag spelade tennis på college i fyra år och tog en kandidatexamen i marknadsföring från University of North Carolina Greensboro.

Efter universitetet fortsatte jag att spela professionell tennis, vilket tog mig till Sverige. Det var här jag upptäckte padel för första gången och att jag insåg att detta var min nya väg.
Jag är 30 nu, och efter att ha bott i Sverige i 5 år, flyttade jag nyligen till Danmark med min partner Alexander Torssell, som är mitt största trygga och off-court stöd. "

Padel Magazine : Vad betyder det för dig att vara den första spelaren in padel Turkiska på den internationella scenen? 

Dilara Yurtkuran : " Även om jag har varit långt från Turkiet och har bott i olika länder de senaste 11 åren, känner jag att det är mitt uppdrag att representera mitt land på bästa möjliga sätt och att vara den bästa spelaren jag kan. Jag är stolt och lycklig över att vara den första spelaren i padel Turkisk kvinna på den internationella kretsen och jag vet att detta bara är början. Jag tror att det kommer att finnas många andra turkiska spelare som representerar vår flagga. “

Padel Magazine : ”Du spelar med Sara Annvik, en svensk spelare. Du gjorde ett utmärkt resultat på APT Padel Rundtur på Kungsbackka, med kvartsfinal. Vad tycker du om din prestation? “

Dilara Yurtkuran: ”Det var bara vår andra turnering med Sara och jag tycker att vi gjorde ett bra jobb i nå kvartsfinal och slåss mot bra spelare. Det bästa med den här turneringen har varit att se var vi hamnar mot mer erfarna spelare. Det här har oss gav hopp och motivation att fortsätta jobba hårt och bli bättre. "

"Ta med kulturen för denna sport till Turkiet"

Padel Magazine : Hur bedömer du utvecklingen av padel i Turkiet ? Tror du att saker och ting går snabbt eller inte tillräckligt snabbt?

Dilara Yurtkuran: ”Det är säkert att padel kommer att utvecklas ganska snabbt i Turkiet, särskilt i storstäderna till att börja med. Några få domstolar har redan installerats i olika städer men det finns mycket återstår att göra för att få kulturen i denna sport och sprida det på rätt sätt. Jag skulle vilja delta i projekt och hjälpa till att utveckla program för padel använder mina kontakter och erfarenheter för att ställa in bra coacher, korta och pedagogiska program, och bygga en solid grund. "

"Delta i alla stadier av APT 2022"

Padel Magazine : Vad är dina planer för framtiden ? Har du personliga mål att uppnå?

Dilara Yurtkuran: ”Mitt mål är att förbättra mitt spel på alla områden och att fortsätta delta oftare i turneringar på hög nivå. Första stoppet blir Spanien i november där jag ska göra ett intensivt träningsläger i en och en halv månad.
Som'BENÄGEN är min favoritkrets, med sin professionella miljö och hur de tar hand om oss under hela evenemanget,  Jag kan inte vänta med att delta i alla evenemang 2022, var de än är i världen.

Det är därför Jag söker en permanent partner att träna och tävla med, samt sponsorer som kommer att stötta mig på min resa.
Å andra sidan utvecklar jag mitt unga företag som heter Padel& Resa Danmark, som fokuserar på utbildning och workshops padel i Sverige och Danmark, samt på resor fr.o.m padel från Skandinavien till heta platser.

Jag ser därför fram emot alla projekt och turneringar av padel spännande väntar på mig, både i Skandinavien och i Turkiet. "

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.