Om du följer nyheterna padel, detta har verkligen inte undgått dig: Eli Amatriain har gick i pension under WPT Menorca Open.

Som hon förklarade för våra kollegor från Mundo Deportivo, hade infödingen i Logroño helt enkelt inte längre samma motivation som tidigare: "

”Jag insåg att när jag förlorade ville jag inte längre träna. Under många år motiverade nederlag mig eftersom jag skulle se områden i mitt spel som behövde förbättras, jag skulle inse mina brister och nästa dag skulle jag träna igen. Även om jag var tvungen att träna tre gånger så hårt gjorde jag det för att jag ville bli en bättre spelare. I år, när jag förlorade, ville jag bara slappna av, komma bort från banan, och det var väldigt meningsfullt för mig.”

eli-amatriain-backhand blåser ansiktsstil

En mättnad verkligen orsakad av detta mycket speciella liv som professionella spelare väljer att leda: ”Jag gillar att vara med familjen, njuta av små stunder, läsa en bok, ta en kaffe och vara i min omgivning. Men i år tog jag ett flyg, jag gick till en turnering, jag spelade och på vägen tillbaka var jag redan tvungen att planera ett nytt flyg för nästa vecka. Det blev tyngre och tyngre."

Nu börjar Eli, 39, ett helt nytt skede i sitt liv, som psykolog.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !