En ovanlig krönika denna vecka för årets första: vill bara dela min personliga erfarenhet med dig. Jag hade chansen att uppleva, under Allhelgonahelgen, en fantastisk upplevelse inom X3-teamet Padel, baserad i Madrid. En annan värld !

Madrid: en lunga av padel mondial

4 dagars drömmar i Mecka från padel ! Jag gick därifrån med projektet att vila, att återupptäcka Madrid, huvudstaden i detta fantastiska land som jag älskar mycket, att arbeta lite för att förbereda mina framtida kolumner för Padel Mag, och varför inte, att spela en eller två gånger padel... "För att det ändå är det här landet där man ska göra det", sa jag till mig själv!

Antalet utövare i regionen Madrid uppskattas till mer än 800 000! Ja, ja, du läste rätt: 800 000, det vill säga ungefär 20% av den totala befolkningen i omgivningen. En annan värld säger jag dig!

Så jag lade min pala och två sportkläder i min resväska... för säkerhets skull! Välkommen som en prinsessa av mina vänner, expats där, blev jag omedelbart försatt till doften. Så fort jag kom, erbjöds jag att ersätta en frånvarande nästa dag vid middagstid i en klass, för att sedan spela en match bakom mot läraren. Eftermiddagslur? Omöjligt! Jag hamnar på fjärde plats igen under en session coachad av Bastien Blanqué (tredubbel fransk mästare för övrigt) och om jag vill kan jag fortfarande spela på kvällen ...

Vila nästa dag? Omöjligt (igen)! Min vän erbjuder mig en diagonal i världens största klubb (43 banor). padel !)... Kvällen framför en socionomklubb, bland de äldsta i Madrid. Återigen en fantastisk kurs som erbjuds av en spansk tränare, som anpassar sig perfekt till den lilla "Francesa" som passerar: passion, motivation, positiv... deras glädje är beroendeframkallande!

Cerveza och tapas med tjejerna på slutet, i en gemytlig, vänlig och bullrig atmosfär, spansk stil.

Gammaldags mark

Tredje dagen på min semester i Madrid. Idag kommer det att vara en del av en lokal "urbanisering" på en av de äldsta fortfarande praktiska marken: murar på baksidan, staket på ena sidan ... och mur på andra sidan (med en målad remsa för att materialisera platsen. var är det vanliga staketet: förvirrande först). Det lokala paret är, som från början, bedårande! Det var ett nöje att träffa så många olika spelare, med en sådan oklanderlig sinnesstämning.

De flesta av "urbaniseringarna" i Spanien erbjuder tillgång till en pool, till en tomt på padel, på ett gym osv. Och, naturligtvis, ett helt gäng "aficionados" redo att dela ett frenetiskt spel så snart som möjligt!

Jag förlorar då ett nytt spel. Istället är det en tupplur, vila i jacuzzin och återhämtning på gymmet... i mina vänners bostad.

Mojito kväll på kvällen för att stanna i den lokala atmosfären.

Redan den fjärde och sista dagen av min Madrid-semester. Mitt flyg tillbaka är mitt på eftermiddagen. Dagens program: padel självklart ! Återigen upptäckte en annan klubb inom en annan "urbanisering", mot lokala spelare som accepterade en match klockan 10! Fantastisk del på en stor tomt, mitt i byggnader, med kristallfönster. Vi leker under blickar och jubel från invånarna som fikar på sin terrass. Spanskt liv!

Det är dags att stänga resväskan, lägga undan din pala och åka hem. Huvudet fullt av bilder, fniss i överflöd, berikande delning, intensiva ögonblick och oförglömliga upplevelser!

Här bodde jag praktik x3 Padel… Skräddarsytt som de föreslår det, till alla! En annan värld…

Och du, när ska du träffa dem?

¡Que disfruten! Fånga dagen !!

Line Meites

Line Meites är en av de bästa franska spelarna i padel. Det är din live-röst Padel Magazine. Men inte bara är hon värd för spalten "Undersökningar av den schweiziska armékniven". Varje månad kommer hon tillbaka till en kontrovers eller ett tema som ligger hennes hjärta nära.