Benjamin Tison, tillsammans med sin partner Aitor Garcia, förlorade under semifinalen i FIP Rise i Bourg-en-Bresse. En snabb match, lätt vunnen av spanjorerna Javier Martinez och Enrique Goenaga (TS1). I slutet av detta möte återvände fransmannen till sin match, utan tungan på vågen, med en mycket kritisk analys av sin prestation:

"I försvaret lyckades vi aldrig vara bekväma"

Det är klart att de spelade väldigt bra. När de sätter 6/4 6/0 finns det inte mycket att klaga på. Vi spelade väldigt dåligt, det måste också sägas. Vi började inte så illa offensivt. I försvaret lyckades vi aldrig vara bekväma. Problemet i vårt spel är att det bygger mycket på att lobba rätt spelare. Men idag kunde vi inte eftersom det kommer ut mycket och det visste jag innan matchen.

Vi försökte lobba Javi [Martinez] men han var väldigt bra idag som Enri [Goenaga] sa. Och vi misslyckades med att använda allmänheten. Jag är särskilt äcklad eftersom jag hade velat ha gjort mycket mer för allmänheten och evenemanget. Att missa en sådan match gör ont. Men hey, det är livet för en idrottare. Det finns stora segrar, bra stunder.

Jag hade en fantastisk tid med Aitor under dessa tre dagar trots allt. Det betyder inte att vi inte kommer att ge allt till Milan för att försöka avsluta året på ett bättre sätt än i den matchen.

BEN TISON AITOR GARCIA FIP RISE BOURG EN BRESSE

”Vi låg långt under”

Enri, vi kan inte lobba honom men den som har en stor match för mig är Javi. Han gjorde inget misstag, han gjorde 25 vinnande poäng, han lobbade mig perfekt parallellt, han lobbade Aitor på tvären. Även när Aitor följde efter honom blockerade han ganska bra, han tog nätet igen. Det är säkert att med en kille bredvid dig som du inte kan lobba...

Jag är besviken eftersom vi inte kunde hitta lösningar, vi visste inte vad vi skulle göra. Vi låg långt under. Jag tror att dessutom, för att konkurrera med ett så bra par, måste vi åtminstone spela bra. Men vi lyckades inte spela bra. Det är alltid irriterande, speciellt när det händer i Frankrike.

Men hallå, det var ett stort rum, en fantastisk publik. Men hey, du kan inte spela bra varje gång, eller vinna varje gång. De var mycket, mycket starkare än oss. Vi visste inte hur vi skulle leva upp till det.

"Jag blev en riktig spelare av padel, jag gillar långsamma ytor..."

Jag är sådan, jag är naturlig och i fält gömmer jag mig sällan. Idag var jag frustrerad eftersom de var tre gånger starkare än oss. Och att vi inte spelade bra. När det är vi pratar jag om oss, laget.

Jag attackerade väldigt illa. På matchen där vi blir trasiga missar jag två smashar. Jag tror att om du inte blir trasig så är det inte samma sak. Vid 5-4 frigör det dem fortfarande. De började spela sedan dess. Det finns många små detaljer som du inte bör göra. I det här spelet missar jag två smashar som är riktigt enkla. Jag var lite mindre i form, lite mindre bra.

Med tanke på vår spelstil är det i alla fall ingen yta för oss. Vi kan inte få poängen att hålla. Det är bra, det är det jag blev en riktig spelare av padel, jag gillar långsamma ytor...

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.