Padel Magazine intervjua Gaël Danic, tidigare professionell fotbollsspelare och nu i spetsen för Breizh Padel, ett komplex som öppnades i juni i närheten av Rennes.

Från fotboll... till padel !

Padel Magazine : Kan du berätta om din resa, hur gick du från fotboll till padel ?

Gaël Danic:  Jag hade en karriär som fotbollsspelare. Men du ska veta att jag som regel är en sportfantast. Jag gillar att utöva olika sporter inklusive racketar. När jag var på VAFC brukade jag spela padel i Lille med LOSC-spelare (Balmon, Mavuba, Roux). Det är de som introducerade mig för den här sporten för mer än 10 år sedan. Och jag hade redan då tyckt att det var väldigt roligt och väldigt användarvänligt.

Padel Magazine : Vad var utlösandet för dig att börja öppna ett center? Varför inte hellre ha gjort en 5-manna fotbollsstruktur som andra fotbollsspelare före dig?

Gaël Danic: När jag började min karriär insåg jag att den kunde sluta när som helst, varför jag alltid har förutsett efter karriären. Jag fick det i huvudet för 20 år sedan att öppna en fotbollsmatch eftersom det vid den tiden var väldigt få och det var redan innovativt. Min karriär har dock tillåtit mig att röra på mig mycket och det verkade otänkbart för mig att starta en sådan verksamhet samtidigt som jag var hundratals kilometer från Rennes.

Sedan jag kom tillbaka till regionen och min karriär närmade sig sitt slut, har jag fokuserat på idén om att starta ett projekt. En dag föreslog några vänner att jag skulle vara med padel och när vi var klara ringde jag min framtida partner och sa till honom att vi inte skulle sätta upp en fotboll utan ett komplex av padel. Han sa till mig att han inte kunde sporten. Av denna anledning gick jag för att leta efter honom på hans plats och jag skickade honom till ett redan existerande komplex. På två minuter var han med.

Gael Danic padel breizh padel landet av padel inomhus-

Padel Magazine : Du är en före detta professionell idrottsman. Har du några faciliteter på padel ?

Gaël Danic: Som jag sa tidigare är jag en idrottare som gillar att utöva alla sporter. Fotbollsspelarna har ofta faciliteter inom racketsporter. Som många av mina kollegor brukade jag spela tennis under semestern. Det var därför jag redan visste hur man håller ett racket i mina händer. Tennis var ett sätt, under re-atletiseringsprogram, att arbeta med andra fysiska konditioner än med bollen. Det tillät en förändring!

"En trevlig klubb där människor trivs med att träffas"

Padel Magazine : Angående klubben, vad är dess historia? Kan vi säga att början är framgångsrik?

Gaël Danic: Med min partner, Mr. Jarnot Gwénaël, hade vi i 10 år idén att starta ett projekt tillsammans. Vi ville kombinera affärer och mänskligt äventyr. Vi gav oss ut på padel för att vi tycker att det är framtidens sport, väldigt roligt och framför allt tillgängligt för alla generationer.

Du bör också veta att fotboll är allestädes närvarande här i Rennes och att marknaden redan är mättad. Från det ögonblick som vår idé stannade på padel vi har påbörjat alla nödvändiga steg för att bygga detta projekt. Vi var tvungna att hitta en byggnad, investerare, sponsorer och göra en marknadsundersökning. Som många andra har vi hållits tillbaka av de sanitära förhållandena som alla känner till. Vi öppnade vår resort den 9 juni.

Gwen och jag är väldigt sällskapliga människor och älskar mänsklig kontakt. Det är därför vår riktlinje var att skapa ett mycket trevligt komplex där människor skulle njuta av att träffas. Vi är mycket nöjda med starten, kundfilen fortsätter att växa under dagarna och feedbacken från dem är oerhört positiv. Det som framkommer är att de ambitioner vi hade för vårt komplex valideras av kommentarer från våra kunder som kvalificerar komplexet som mycket varmt, mycket vänligt och där kvaliteten på tomten och välkomnandet är vid mötet.

breizh padel logotypPadel Magazine : Vad är Breizh-programmet Padel för 2022? Finns det några nya funktioner i programmet?

Gaël Danic: Vi ville erbjuda kurser i padel början av 2022 men vi implementerade det snarare än planerat! Kunderna har kunnat ta lektioner hos oss sedan början av november. I början av 2022 kommer vi att erbjuda godkända turneringar. Vi tänker varför inte arrangera nationella tävlingar eftersom våra fält är godkända för det. Kort sagt, allt görs för att kunna ge maximalt med tjänster till våra kunder!

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !