Ny vinnare av Rocafort/Gaspar-paret, Jérémy Scatena gav oss en intervju om hans syn på dagens prestation och hans förväntningar på matchen som väntar honom imorgon. Italien major Premier Padel.

"Jag tog mitt ansvar"

Padel Magazine : Den här segern, vad betyder den för dig?

Jérémy Scatena : "Det är en viktig seger, på många poäng för mig. Först är det hela rankningsaspekten, och det är säkert att det är ett lyft för mitt mål. Nu, utöver det, är det framför allt att jag inte har kunnat vinna en match på väldigt länge utan att nödvändigtvis spela väldigt bra, utan att nödvändigtvis vara starkare än de andra, men å andra sidan mentalt har jag verkligen spelat ett stort spel. Det är jag ganska stolt över, jag höll på från första till sista punkten. Jag var en riktig fighter, och jag tror att jag var starkare i de viktiga ögonblicken. Jag tog mitt ansvar idag, redan när jag gör det och jag förlorar är jag fortfarande stolt över mig själv men när jag vinner är det ännu bättre. Det var den viktiga aspekten av den här matchen, och jag hoppas att jag imorgon kommer att spela ännu bättre och att jag kommer att lägga samma ingredienser på den mentala nivån. "

Padel Magazine : I din ranking över de bästa segrarna, var skulle du placera den?

Jérémy Scatena : "Den här segern är en stor seger, men det är inte en av mina största segrar. Det är säkert, för med Ben vann vi en hel del, så jag skulle nog säga bland de 10 bästa. Men hey, jag hade redan slagit Gaspar/Zapata som var starkare, Toni Bueno och andra spelare... Men det är säkert att när det gäller betydelse för mig, att komma in i tabellen för en major av Premier Padel, visst är det en stor seger och känslomässigt var det länge sedan jag vann en stor match. Så det gör mig såklart glad. "

"Jag är en speciell spelare"

Padel Magazine : Vi minns att du var i trubbel för inte så länge sedan. Och det känns som att du är tillbaka som aldrig förr. Vad var triggern?

Jérémy Scatena : "Jag har kämpat i mer än ett år, eftersom jag är en speciell spelare. Jag måste ha tydliga mål och veta vart jag är på väg, varför, hur... Det faktum att det finns den här nya kretsen är väldigt tydligt och det är vad jag vill göra med mitt liv! Det faktum också att jag har en fast partner, även om jag där spelade med Sergio Icardo. Att vara lugnad och veta att jag kommer att ha en fast partner under hela året som spelar med Mercadal, det får mig att må bra. Det får mig att gå upp på morgonen med ett tydligt mål: att bli starkare i mitt spel! "

Padel Magazine : För Sergio Icardo, berätta din historia med honom. Han är en spelare du känner väl, varför spelade du inte med honom tidigare? Är det också en överraskning och en suverän seger för honom?

Jérémy Scatena : ”Med Sergio spelade vi APT lite, det gick inte bra när det gäller mänskliga relationer. Där på den här turneringen var han riktigt bra med mig, när det gäller attityd. Jag tror att i den här sista matchen var det jag som räddade hans bakdel lite. Speciellt i de svåra stunderna, när jag gick för att träffa honom vid 2-2 när vi låg under 0-40. Jag gjorde en satsning med honom, jag sa till honom "Jag satsar allt du vill att om vi går tillbaka 0-40 så vinner vi matchen". Vi kom tillbaka med 0-40 och vi vann matchen, så det är egentligen på såna småsaker som jag var väldigt stark idag. Och inte nödvändigtvis padel, Jag gjorde många misstag och jag försvarade mig inte så bra. Men se och se, jag erbjöd dem en stor kamp och det var det som gjorde skillnaden till slut.”

Padel Magazine : Din nästa match: har du en plan med din partner? Hur kommer du att ställa dig till den här matchen mot Sager Nagel / Ortega?

Jérémy Scatena : "Den stora fördelen med nästa match är att det vi måste göra är supertydligt. Vi har en spelare till höger som försvarar ganska mycket och som inte är särskilt aggressiv, och en spelare till vänster som kastar trä och slår väldigt hårt. Han är tidigare partner till Thomas Leygue, han är väldigt begåvad. Vi kommer att behöva anfalla på den stora tror jag och försvara på den mindre. Det är klassiskt i padel ! "

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.