Förra helgen, i Fuengirola, ägde den första APT -turneringen rum Padel Tour i Spanien. Denna Future 500 -turnering såg för första gången i historien en fransk APT -mästare.

Första fransmannen som har varit en av Top 100 av World Padel Tour, Jérémy Scatena ingår nu i APT: s historieböcker Padel Tornet! Adrien Maigret och Benjamin Tison hade lyckats gå till finalen i Belgien, deras landsmän gjorde det därför bättre, med denna första trofé för en fransk spelare!

Scatena-Dominguez APT CHAMPIONSSöndagen den 22 augusti blev Scatena den första fransmannen som vann en APT -turnering Padel Turné.

Under sitt deltagande i Future 500 Fuengirola gick Jérémy ihop med argentinaren Facundo Dominguez. Under tävlingen visade de en mycket hög spelnivå och förlorade bara en uppsättning i de fyra matcherna de spelade. I finalen skapade de en överraskning mot argentinarna Santiago rolla et Luciano Puppo, seedade nummer 1 i turneringen och slog dem i två uppsättningar: 6/4 och 7/6.

Sedan han började i APT har Jérémy spelat nio tävlingar, kvartsfinalerna är hans bästa prestation hittills. Det var därför under hans tionde turnering, på spanskt territorium och nära hans hem, som han utropades till mästare för första gången, och förmodligen inte den sista!

Vi kommer att se Jérémy på backarna väldigt snart eftersom det är en hektisk septembermånad som lovar att vara på APT, med en Future 1000, två öppningar och en master från APT Padel Tour ! Den goda nyheten är att han redan är det möjligt att registrera !