Frankrikes nummer ett internationellt, Jérémy Scatena, kommer inte att fortsätta äventyret med sin vän och landsmän, Benjamin Tison.

Ett äventyr som redan slutar trots de goda prestationerna och galamatcherna som under P2000 des Pyramides i september förra året eller de otroliga matcherna på World Padel Tour.

En separation, men också nya projekt som kan överraska världen av padel nästa år.

"Jag gillade Benjamin Tison"

"I slutet av förra året hade jag flera möjligheter att spela WPT och särskilt Cristian G. Gutierrez som är nr 85.

Jag gynnade projektet med Benjamin Tison eftersom han är en vän, och detta gjorde det möjligt för mig att träna med min partner och vara tävlande för de franska mästerskap som tyvärr inte ägde rum."

scatena seger eldmärke händer P2000 Pyramids

Tårar i mina ögon

"I WPT har vi till stor del uppnått de mål vi satt oss med prestigefyllda segrar och två otroliga stunder när vi vann vår andra omgång i Prévia på Menorca, jag hade tårar i ögonen, det var en svindel av lycka .

Det här är året jag gjorde mest framsteg i padel, men tyvärr låter jag de externa elementen ta för mycket från föreställningen. ”

"Vi kunde ha gått in i topp 50 i WPT"

"Samtidigt, med så mycket mental smärta, har jag intermittent lyckats uppnå stora saker. Jag tror att genom att spela 2/3 år med Ben kunde vi ha gått in i topp 60 och till och med 50 i WPT. ”

jeremy-scatena-volley forehand look

Besvikelse för de franska mästerskapen padel 2021

"För år 2021 kommer vi inte att spela tillsammans, jag tror att Benjamin vill försöka spela med en spanjor, jag tror att spela med mig har lämnat honom i en komfortzon och han vill sätta sig i fara för att skjuta bäst av sig själv.

Vi kommer inte att spela tillsammans i Frankrike heller. Det är en stor besvikelse för mig, särskilt för det franska mästerskapet 2021 eftersom det blir svårt att prestera. Den tredje spelaren från höger (Redaktörens anmärkning: bakom Tison och Bergeron) är mycket långt när det gäller spelnivå."

"Bli den spelare jag en gång var"

”För det kommande året vill jag ändra mitt beteende för att bli den spelare jag alltid har varit, precis som vid Pyramids-turneringen.

Det är inte alls säkert att jag kommer att fortsätta mitt äventyr på World Padel Tour, Jag tänker inte stoppa min karriär men den kommer förmodligen att utvecklas. ”

En ny säsong slutade på första plats internationellt

"Jag avslutar säsongen för tredje året i rad som 1: a fransmannen i WPT, det är något som ligger mitt hjärta.

För närvarande har inget undertecknats för det kommande året, men det som är säkert är att jag inte har skickat "vaaammmoosss" till fälten i padel. "

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.