Efter Benjamin Tisons överraskande tillkännagivande, det är någon annans tur pelaren i det franska laget padel för att avsluta sin professionella karriär: Jérémy Scatena.

Ikonisk spelare av padel Fransk, autentisk, som inte lämnar någon oberörd, Niçois har återvänt till sin mycket gamla karriär... Det var en gång: Jérémy Scatena.

8 gånger fransk mästare!

"Jag började le padel 2006 tack vare Jean-Noël Grinda och Nalle, som lärde mig mycket i början av min karriär och fick mig att älska den här sporten som skulle bli mitt liv.

På den tiden, den padel var väldigt underutvecklad och väldigt snabbt spelade jag för det franska laget från 2008. Från 2009, med Robin Haziza, var vi franska mästare varje år, med undantag för 2012 (Haziza/Ritz), fram till 2017. Vi har varit vice europamästare i Rom 2019, ett år då Spanien inte deltog. Även om nationer inte också var närvarande 2015 så var Frankrike det Europamästare i Nederländerna 2015".

världslaget Frankrike

En professionell karriär som börjar 2018...

”Jag började min yrkeskarriär 2018 kl World Padel Tour från Jaen, vilket markerade början på mitt äventyr. 2019 kom jag in bland de 100 bästa i WPT och 2022 slutade jag 67:a i FIP-rankingen och vi vann den enda bronsmedaljen i padel Franska.

Le padel gav mig otroliga känslor. Under hela min karriär har dessa känslor och känslor varit min drivkraft och min energi, gör att jag kan gå mycket längre än jag någonsin föreställt mig.

Jérémy Scatena tysta handen

Jag vill ta tillfället i akt att tacka de människor som stöttat och följt mig och som vid vissa tillfällen trodde mer på mig än jag trodde på mig själv. Tack till min familj, till Damien Langlois, till Nalle, till Jean-Noël Grinda, till mina tränare Colo Prado, Nicolas Gavino, Xavi Figols och, så klart, Pablo Ayma, samt till Jean-Michel Pequery för den mentala biten.

Tack också till alla mina partners som lät mig komma dit: Robin Haziza, Nicolas Suescun, Marc Bernils, Adriá Mercadal, Benjamin Tison, Johan Bergeron och alla andra.”Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.