Jerome Rothen är nu ett stort fan av padel. På kort tid av Roland-Garros, den tidigare fotbollsspelaren i Paris Saint-Germain, visade sina kvaliteter och svarade på frågor från Padel Magazine.

En dag på Roland

"Resultaten av Roland-Garros : en seger, ett nederlag. Jag fick hjälp av min lagkamrat i det första spelet (Adrien Maigret). Jag spelade det andra spelet med Arnaud Di Pasquale, men jag tyckte att det var lite långsamt på vissa nedgångar (skratt). Vi kommer att säga att nederlaget är lite för honom! ”

”Det är en njutning att spela mot mittbanan. Vädret är perfekt. Det finns fantastiska spelare av padel. Att upptäcka denna sport är fantastiskt. ”

rothen di pasquale roland garros 2021

"I Parisregionen finns det inga domstolar överallt"

"De padel i Frankrike är i en bra utveckling. Vi hoppas alltid att saker kommer att gå lite snabbare, särskilt när fält skapas. Här inne Île-de-France, det är sant att det inte nödvändigtvis finns överallt, och det är nödvändigt att göra en liten väg. Vi hoppas därför att kunna utveckla den här sporten snabbare, för det är ett mycket trevligt utbyte med fyra spelare, med en gemenskap. ”

”Jag tycker att jämfört med tennis där det finns möss att gå, när man spelar mot bra spelare, finns det ingen bild. Här nivåerar det värdena. Jag tycker att det är en mycket trevlig sport. ”

lorenzo rothen rg 2021

Efter fotbollskarriären, padel !

”Jag hoppas att jag kommer att vara med i turneringarna snart. Jag har spelat tennisturneringar i fyra år. Jag tog det till hjärtat. Vi letar alltid efter adrenalin och konkurrens. Även på amatörnivå får vi känna mycket. ”

"De turneringar padel när den växer ännu mer, Jag kommer att göra dem utan tvekan. Jag hoppas vinna några mycket snabbt. ”

Lorenzo Lecci López

På hans namn antar vi att hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en passionerad sportpolyglot: journalistik genom kall och evenemanger är båda benen. Hans ambition är att täcka de största sportevenenterna (J.O. och världstävlingar). Han är intresserad av Padels situation i Frankrike, och erbjuder utsikter för optimal utveckling.