Lite i taget, de emblematiska spelarna i padel Fransmän bugar sig. Efter Benjamin Tison och Jérémy Scatena, som bestämde sig för att sluta i slutet av 2023, meddelar Jessica Ginier att hon bara har ett år kvar som spelare. Vid detta tillfälle talar vi med Lyonnaise, som nyligen bestämde sig för att separera från Lucile Pothier.

Ett nytt par med Carla Touly

"Jag kommer att favorisera internationella turneringar. för detta sista stora år padel, och jag kommer att förknippas med Carla Touly.

Att skilja sig från Lucile är ett val. Vi ville testa äventyret med Carla eftersom vi känner varandra väl. 2024 blir mitt sista år och Carla deltar i internationella evenemang. Det visar sig att jag önskar, just för den här sista säsongen i padel, ge allt, gå så långt som möjligt och se vad jag kan göra. Carla och jag sa till oss själva att det verkligen var rätt tidpunkt, och en möjlighet för oss båda att prova något utan att sätta upp några mål för oss själva.

Touly och Ginier på tennis

Träningsmässigt är Carla i Barcelona och jag i Lyon, men vi ska försöka träna tillsammans. Ibland kommer jag att flytta, ibland blir det tvärtom.

Jag kommer också att göra de franska mästerskapen 2024 med Carla, det kommer normalt att vara mina sista franska mästerskap. Med Carla kommer vi kanske också att spela Nationale 1 med All In. Det är ännu inte 100% säkert, men om hon spelar för All In kommer vi säkert att spela tillsammans beroende på lagkaptenens och motståndarnas val.”

Prioritet på FIP Tour och Premier Padel

"Jag kommer också att försöka göra kretsen Premier Padel, inklusive steg P1, P2 och Major om möjligt. Frankrike kommer att vara mindre prioriterat, men jag kommer definitivt att göra en eller två P2000 beroende på den internationella kalendern. Jag vill spela FIP Tour-kortet fullt ut och försöka få poäng för att kunna spela i Rom, på Roland och i de största internationella turneringarna.

För mig är detta mitt sista stora år padel och jag ska försöka sätta ihop alla ingredienser för att gå så långt som möjligt och se hur långt jag kan gå. Jag har huvudsakligen varit på den franska kretsen i sex eller sju år och så vi ska försöka se vad den kan göra på den internationella kretsen. På så sätt kommer jag inte att ångra mig.

Ginier Pothier på Roland Garros

Jag hoppas att jag fortfarande kommer att vara en del av det franska lagäventyret 2024, men det kommer också nödvändigtvis att vara det sista för mig.

Med familjeliv och arbete måste man göra val, så jag ger mig själv det här sista året. Då stannar jag i padel, jag kanske fortsätter att göra några regionala turneringar. Men livet för en spelare padel på dagens nivå kommer det att vara över.

Äventyret med Carla börjar i Sverige. Jag önskar självklart lycka till Lucile som jag hade en fantastisk tid med. Jag tackar henne och önskar henne lycka till i framtiden.”

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !