Johan Bergeron, den fyrfaldige franske mästaren och nyligen bronsmedaljör vid Dubai World Cup med det franska laget, bestämmer sig för att sätta ett slut på hans karriär.

Ett nytt äventyr börjar för denna spelare som utan tvekan kommer att ha markerat padel Franska.

Ett genomtänkt beslut

"Det är dags för mig att meddela mitt beslut som togs för några veckor sedan. Jag är säker på mitt beslut och glad över att ha fattat det, men det här ögonblicket att skriva det är alltid komplicerat.

Jag bestämde mig för att stoppa min karriär eftersom min motivation vänder sig till utvecklingen av All In Padel. Det har gått nästan ett år sedan jag gav mig ut på detta utvecklingsäventyr av All In Padel. Det är omöjligt för mig att fortsätta prestera bra på banan.

Sport ger dig otroliga ögonblick, men sport på hög nivå kräver för mycket tidsinvestering. Och jag är inte redo att ta det."

Johan Bergeron

Allt började med Bastien Blanqué

"Jag tackar alla mina partners men även motståndare som har fått mig att utvecklas under åren. Partners som har blivit vänner. En stor tanke med nödvändighet till Bastien (Bastien Blanqué) som jag åkte till Madrid med, att träna oss varje dag, vilket gjorde att vi kunde ha dessa tre titlar av Frankrikes mästare.

Tänker också på Ben och Scat (Benjamin Tison och Jérémy Scatena), som jag fick chansen att spela med men också att leva otroliga stunder fram till denna titeln Frankrikes mästare med Ben och denna berömda turnering i Dubai (i FIP) med Scat som lät honom avsluta året i topp 100."

En liten ånger, men en oväntad bronsmedalj

"Jag ville avsluta med den här titeln Frankrikes mästare, tyvärr var det inte möjligt, men jag tror att jag inte hade kunnat drömma bättre än att lämna efter denna oväntade medalj på VM så innerligt TACK till alla spelare och personal i Frankrikes team eftersom det är tack vare er alla.”

Johan Bergeron

Sanyo var bra med mig

"Tack till alla tränare och spelare som jag har kunnat träffa, tack för att ni tog er tid att hjälpa mig att gå vidare. Jag hade chansen att dela banan med nästan alla de bästa spelarna i världen, men jag var ett fan av en spelare innan jag lämnade, vi kunde vara i hans träningsgrupp i ett år och han var alltid fantastisk med mig är SANYO . Jag kunde föreviga hans seger i världsmästerskapet för att "sluta slingan".

Stöd fransmän utomlands

"Jag vill också tacka mina sponsorer som har stöttat mig i detta projekt från början, det är tack vare er som jag har kunnat bo i Spanien och ägna mig 100% åt padel "

Och slutligen tack till er alla för ert stöd under alla dessa år, fortsätt att stödja våra fransmän som investerar för att de förtjänar det.

Min sista turnering blir därför P2000 i Toulouse, som jag kommer att göra med Adrien Maigret, och vi kommer att ge allt för att vinna den här sista titeln, hoppas jag.

Johan Bergeron
Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.