Fokus på Johan Heros (24 år) som idag bor och tränar i Spanien och förbereder sig för att spela sin allra första FIP-turnering !

Hans berättelse med padel

”Jag började spela tennis vid 4 års ålder och för ungefär fem år sedan gick jag gradvis mot padel. Denna övergång började för ungefär 5 år sedan, när jag upptäckte padel tack vare öppnandet av en klubb nära mig. Till en början spelade jag slentrianmässigt, men det blev mer seriöst för fyra år sedan. Lite i taget övergav jag tennisen till förmån för padel. I två år har jag undervisat padel, och förra året fick jag mitt lärarexamen från padel (TFP) inom Auvergne Rhône-Alpes League. För närvarande har jag bott i Valencia, Spanien, i sex månader, där jag delar min tid mellan två aktiviteter: att ge lektioner i en klubb och träna i en akademi, Jorge Bellmonts. Dessutom, som en del av mitt utbildningsprojekt, letar jag efter sponsorer eller partners som vill samarbeta med mig.”

Det positiva och negativa med Spanien

"Den stora positiva punkten är vädret. Sedan finns det också det faktum att det finns många låtar, många som spelar: det är en annan värld. Jag tränar just nu på Family Sport Center, som är på väg att bli den största klubben i padel inomhus i världen.

Allt går riktigt bra, människorna är super välkomnande, jag lär mig mycket. Mitt främsta mål med att komma hit var att få erfarenhet som tränare, samtidigt som jag fortsätter att utvecklas som spelare, men jag har egentligen inga pretentioner som spelare.

Den negativa punkten är att vänner och familj saknas lite, det är egentligen den enda svaga punkten. I form av padel, upplevelsen är exceptionell. Jag har möjlighet att lära mig en annan spelstil än den som utövas i Frankrike, det är intressant att göra en jämförelse mellan de två länderna."

Skillnaderna mellan Frankrike och Spanien

– För mig finns det en hel del skillnader. För närvarande arbetar jag på att upprätta en jämförelse mellan den spanska och franska spelstilen för att göra min vistelse här berikande genom att identifiera dessa skillnader. För mig är de viktigaste sakerna att vi i Frankrike vill gå till nätet väldigt snabbt. Kontrollen sker från nätet, medan i Spanien styrs spelet mycket bakifrån. Spanjorerna utmärker sig i försvaret, vet hur man saktar ner spelet och använder variation i tempo som den främsta taktiken för att destabilisera sina motståndare, ett tillvägagångssätt som är mindre vanligt i Frankrike.”

Hans nästa turneringar

Jag har som sagt inte så mycket pretentioner som spelare. Däremot skulle jag vilja flytta upp lite för idag, för att vara en trovärdig tränare, om du har en ranking är det bättre. Jag övergav kretsen i Frankrike lite där, så jag gör några turneringar i Spanien. Jag ska göra min första FIP-turnering den här veckan och sedan ska jag försöka göra några turneringar i sommar, eftersom jag kommer att vara i Frankrike. Jag åker hem till Clermont-Ferrand nästa vecka, så jag ska försöka dra nytta av det för att göra en eller två turneringar också.” 

Johan Hero

Hans åsikt om N1 Interclubs

"Om jag var tvungen att ha en åsikt om det, tycker jag att det är synd att det finns så många spanjorer som spelar. Det som är synd är att det börjar likna tennis mer och mer trots att det är en ny sport. Framför allt är poängen med lagmatcher att man spelar för sin klubb, och jag tycker att det är synd att vissa spelare fråntas det för att det finns spanska spelare.

Efteråt, när det gäller spelnivå, berikar de utländska aktörernas bidrag konkurrensnivån. Sammandrabbningarna med dem erbjuder matcher av exceptionell kvalitet och intensitet. Jag är lite kluven till slut. Även om det inte är möjligt att göra annat eftersom det förblir Europeiska unionen, tror jag att fastställandet av en minimikvot för matcher som ska spelas i Frankrike skulle tyckas vara en mer balanserad strategi.

Så något att meditera över!

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.