Franska spelare, Nicolas Trancart och Loïc Le Panse har samarbetat för Mästare i Barcelona denna helgen. Första förening på professionell krets och första seger med goda känslor.

Det franska paret återvände till denna vackra introduktion.

Trancart / Le Panse: kompletterande

Loïc The Panse : ”Nicolas Trancart spelar med Thomas Leygue. Nu när det är tillgängligt och jag kommer ner till Spanien för att spela på professionell krets är chansen stor att vi hamnar i tabellerna. ”

Nicolas trancart : ”Säg inte att jag byter lagkamrat och att Loïc Le Panse blir min officiella partner! “(Skratt)

Loïc The Panse: ”Denna mästare i Barcelona fick mig att vilja fortsätta äventyret i Spanien när mitt schema tillåter. Det svåraste är särskilt att komma in i tabellerna, för även om vi börjar från början, det vill säga preprevia, är det fortfarande komplicerat att komma in. Du behöver poäng. Med denna mästares resultat är det redan ett första steg.

Jag kommer att försöka göra de sista två öppna av World Padel Tour : Alicante och Vigo. Men du måste kunna återvända. Vi får se.

Och jag kan göra dem med Nicolas Trancart om Thomas Leygue, hans partner, inte kan vara närvarande. ”

Återvänd till Frankrike med erfarenhet

Loïc The Panse "Idag är jag inte längre tränare på Casa Padel. Jag hoppas hitta ett ambitiöst, intressant projekt och ta med mig den erfarenhet som jag fick under dessa tre år i Paris.

Jag vill åka till södra Frankrike med min familj. Idealet skulle vara att hitta något i padeln i söder. Vi får se."

Nicolas trancart : "När det gäller mig själv tillåter jag mig fortfarande tid i Madrid för att njuta av och få erfarenhet av coachning.

Och jag hoppas hitta en klubb när jag kommer tillbaka så att jag kan ta med allt jag har lärt mig av Rodrigo Ovide, min tränare som tränar många spelare från World Padel Tour. "

Loïc The Panse : "Jag kommer också att använda min" fritid "för att träna och få erfarenhet i Spanien."

Nicolas trancart : ”Det är svårt att projicera sig i Frankrike. P2000-enheterna avbryts och vi är inte så säkra på att vi vill resa till P1000-enheter. Resor är dyra. Att göra alla stora franska turneringar är en enorm investering. Och om jag inte har partners, sponsorer, kommer jag inte tillbaka till Frankrike för regionala turneringar. ”

En första stor seger

Loïc The Panse : ”Jag hade redan vunnit en första omgång på professionella banan. Men i en mästare är det en första. Vad är mer i Barcelona. Konkurrensen är mycket tuff där. Och att hoppa över ett varv är redan en bedrift. Vi spelar spelare som har mycket padel bakom sig. Så du måste anpassa dig och spela med dina egna vapen. ”

Nicolas trancart : "Som Lolo sa hade vi ett mycket bra spel och det är ett äventyr under denna Barcelona-mästare, även om vi hoppas kunna gå längre."

Loïc The Panse : ”Vi spelade mot Oscar Vazquez Fernandez. Jag känner honom väl eftersom han var en av mina första partners på World Padel Tour. Vi hade också lyckats klara en preprevia-turné (Murcia 2018)

Emilio Sanchez Chamero är en 17-årig ungdomsvärldsmästare. En mycket lovande spelare. Men vi kände honom inte. ”

Nicolas trancart : ”Vi spelade ett mycket solidt spel. Vi saknade väldigt lite och vi lyckades vara effektiva i viktiga stunder. ”

Loïc The Panse : ”Jag tror att vi kan betrakta det som en referensmatch mellan Nico och mig. Vi var väldigt komplementära. ”

World Padel Tour Master Barcelona 2020

Spela oftare mot toppspelare

Nicolas trancart : ”Den andra omgången var svårare. José Solano Marmolejo och Miguel Benítez Lara var väldigt starka, lite hårda poäng eftersom vi förlorade 5 ”punto de oro” men det är spelet, de var riktigt starkare vi har inget att skämmas för. ”

Loïc The Panse : ”Ja högre och på den här nivån spelar jag bara mycket ibland. Men vi kommer att ändra vissa saker.

Jag kommer att dra fördel av att Bastien Blanqué och Nicolas Trancart är i Madrid för att träna de närmaste veckorna. Att följa träning och matchning på denna nivå där. Det är inte enkelt. Vi måste hitta rytmen. Det finns en regelbundenhet som inte alltid finns i Frankrike. Bollen kommer alltid tillbaka. Jag tror att vi i Frankrike har mycket utrymme för förbättringar och det var det jag letade efter i Madrid. ”

Punto de oro: för eller emot?

Loïc The Panse : ”Vi måste anpassa oss efter reglerna. Men över ett år förändras det inte riktigt. Även om vi alla föredrar en klassisk throwback. ”

Nicolas trancart : " Ja jag håller med. Det balanserar nog men mentalt är det svårt för att du verkligen inte har rätt att ge en poäng. De är alla viktiga. ”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padellen på Pyramid Club i 2009 i Paris-regionen. Sedan dess är padel en del av hans liv. Du ser honom ofta på turné i Frankrike genom att täcka de stora franska paddelevenemangen.