En historia av vardagslivet avslöjar ett aktuellt problem i distribution av utrustning padel. Historien om mitt möte med Vicente Perez Tarazona, direktör och chef för Tennis Point av Valencia.

Berättelsen om ett möte

Torsdag 2 december 2021 - Valencia - Spanien.

Som alla dagar den här veckan är himlen blå och solen värms upp till 19 ° C i omgivningstemperaturen. Förutsättningarna är perfekta för att spela padel. Dessutom ska jag spela i morgon bitti med en argentinare, en chilenare och en svensk. Jag går förbi en järnaffär padel och tennis och tänk: "Sista gången var bollarna lite långsamma". Jag går in i butiken för att köpa nya bollar.

Så fort jag går in slår något mig: butiken verkar vara i förvandling. Många displayer är tomma, racketarna av padel som kan räknas på ena handens fingrar är utspridda för att ge intrycket att det finns mer än räkningen. Jag tar en låda med Head Padel Pro, bland de många möjligheterna.

Mer än bara en konversation

"Du har tur, förra veckan var det inga. Eller Head, inte andra.", lanserar försäljaren från disken. Min undersökande instinkt är kittlad: jag försöker ta reda på mer.

- Varför var det inga fler kulor?

- Du vet, det är samma historia som Covid-vaccinerna. Det är nödvändigt för alla och tyvärr finns det inte tillräckligt med det så vissa länder befinner sig i brist. Där är det likadant, efterfrågan på bollar har exploderat och det är därför svårt att ha lager!

- Och det händer bara med kulorna?

– Det är med bollar, palas, allt material i övrigt! Titta på hur många racketar jag har! Jag får inga! Och jag är en av huvudsäljarna i Valencia. Jag kunde inte ens göra Black Friday. Jag har inget lager! Om jag gör en kampanj slutar jag med ingenting!

Main alejandra Salazar boll WPT 2021

"Se till att alla kan spela"

– Var kommer detta problem ifrån hos leverantörer? Är det inte bara för att det är högkonjunktur i Sverige eller Italien?

– Det är flera faktorer som kombinerar. Många länder har sett en ökad efterfrågan. Tillgången är inte tillräcklig eftersom det finns råvaruproblem, det har varit produktionsförseningar med Covid. Dessutom var det problem med att transportera containrar från Asien.

– Och hur sköter man sina lager om ankomsterna är så inkonstanta?

– Jag har implementerat en proportionalitetsprincip. Samma princip som leverantörerna gör med mig, men med slutkunderna. Om klubben mittemot kommer och ber mig om 20 lådor så säljer jag 10. Samma sak för dig, du köper bara en så jag ska inte skära den på mitten. Men om du hade velat ha 4 så hade jag gett dig 2. Så jag kan nå så många kunder som möjligt, och framförallt se till att alla kan fortsätta spela spelet. padel.

Spanien i kaos

Le padel vet en expansionen aldrig tidigare skådat, och allt detta skakar fullständigt om dess ekonomi. Tillkomsten av alla dessa nya marknader kunde inte förutses av leverantörer som ville anpassa sig så snabbt som möjligt. Nya spelare verkar också försöka ta en liten skiva av en kaka som fortsätter att öka i mjöl, socker och jäst ...

För tillfället, distributörer av utrustning av padel måste därför vara rund bakåt, och de spanska spelarna spelar lite längre med använda bollar ...

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passionerad sport: journalistik efter yrke och evenemang genom tillbedjan är hans två ben. Han är den internationella gentleman Padel Magazine. Du kommer ofta att se det på de olika internationella tävlingarna, men också på de stora franska evenemangen. @ögapadel på Instagram för att se hans bästa bilder på padel !