Vi fick chansen att intervjua Léa Godallier, som berättar om hennes flytt till Andalusien och hennes planer för 2021 på World Padel Tour !

Bordeaux till Malaga

Padel Magazine : Du flyttade nyligen till Andalusien, varför detta beslut? Kan du berätta mer?

Lea Godallier: "Jag kom till Spanien för mitt professionella projekt padel men det är också ett livsprojekt. Eftersom jag var Tahitian var det viktigt för mig att komma närmare havet. Malaga är en favoritstad, jag kom för att träna här i en vecka och från första dagen gillade jag det. Här finns en riktig glöd runt om padel, det finns egentligen ingen brist på klubbar att träna och dessutom kommer jag att kunna träna på stranden. ”

Padel Magazine : Vilken typ av träning kan du göra på stranden?

Léa Godallier: “Tanken är att använda sanden för att arbeta både på hjärtnivå och på hastighet / explosivitetsnivå samtidigt som muskeltrauma begränsas. Det har jag alltid gjort när jag var ung och bodde i Biarritz, och jag är väldigt glad att kunna börja göra det flera gånger i veckan. När sessionen är över kan jag lägga benen i havet, det är perfekt för återhämtning! ”

Ett nytt projekt med en ny tränare

Padel Magazine : Är detta slutet på ditt projekt med Jorge de Benito? Vad kommer du ihåg från dessa två år med honom?

Lea Godallier: "När vi började tillsammans i Bordeaux 2019, från första träningen, hade jag intrycket av att upptäcka vad padel. Det här är stunder som jag aldrig kommer att glömma. Det gjorde det möjligt för mig att utvecklas enormt och övertygade mig sedan om att starta mig själv i Spanien World Padel Tour. Jag rankas nu som nummer 53 och det är till stor del på grund av honom att jag går igenom det jag går igenom just nu. Han lärde mig mycket, han är en otroligt trevlig person och han kommer självklart att förbli en mycket bra vän! ”

”Jag kommer definitivt att fortsätta följa honom eftersom han nu är tränare för Carla Mesa (nr 29 WPT), så vi fortsätter att se varandra på banan. Jag önskar honom lycka till i hans nya projekt, och jag hoppas att jag inte kommer att behöva möta dem alltför ofta för han känner mig av hjärtat! (skrattar) ”

Léa Godallier Guti-tränare Malaga 2021

Padel Magazine : Kan du berätta om din nya tränare?

Lea Godallier: "Han heter José Luis Gutierez De Alamo (Guti), han arbetar för den spanska federationen i padel, han har lång erfarenhet av padel eftersom han utbildade bland andra Bea Gonzalez och Paquito Navarro. Strömmen gick mycket bra från dag ett och vi är överens om det arbete som ska göras. Han är ett riktmärke i denna sport i Spanien och du kan säga från början att han är mycket professionell. ”

Nya ambitioner

Padel Magazine : Du flyttar från Madrid där många av de bästa WPT-spelarna spelar till Malaga, är det inte mer komplicerat att hitta träningspartner?

Lea Godallier: ”Flera tjejer från World Padel Tour är i Malaga: Marta Caparros, som jag tränar med en gång i veckan, Andreina De Los Santes, Manuela Alaga ... Som i alla de stora spanska städerna, det finns många människor som spelar mycket bra, så det finns ingen har inga problem hitta bra sparsam nivå! ”

Padel Magazine : Tror du att du kommer att ta ett nytt steg vid sidan av "Guti"?

Lea Godallier: "Detta är målet, vi kommer att göra allt för att komma dit. Jag börjar min andra heltidsäsong på World Padel Tour och uppenbarligen är målet att fortsätta framstegen genom att utnyttja mitt tennisförflutna på bästa sätt. Jag skulle också vilja göra några tekniska justeringar så att jag kan erbjuda en padel aggressivare. Numera är padel utvecklas mot ett allt starkare attackspel, det är det jag vill sträva efter. För det behöver jag maximalt med vapen, så jag tänker utöka mitt sortiment! Samtidigt arbetar jag med ett specifikt fysiskt arbetsprogram för att kunna vara både mer aggressiv och mer motståndskraftig på banan. ”

Lea Godallier vibora malaga 2021

Det stora äventyret fortsätter med Nox

Padel Magazine : Du har förnya ditt kontrakt med Nox 2021, kan du berätta lite mer?

Lea Godallier: "De första två åren med Nox har gått mycket bra bestämde vi oss för att fortsätta tillsammans de kommande två säsongerna. Jag fick en massa kläder som var vackrare än de förra, så jag kommer att vara i bästa form för att möta det nya året! ”

Padel Magazine : Med vilken pala ser vi dig på domstolarna i år?

Lea Godallier: "Som ni kan se på bilderna kommer jag i år att vara beväpnad med Nox AT10 Genius Arena, en otrolig pala, väldigt mångsidig och som perfekt matchar mitt spel. ”

   Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.