Detta är mycket goda nyheter för Léa Godallier, den franska nummer 2, som kommer att göra det avbryta din karriär för några glada nyheter: fransyskan är gravid och går in i sin 5:e månad.

Följaktligen bestämde hon sig för att lägga sin internationella karriär på is för att fullt ut leva sitt liv som en "blivande mamma".

Ett otroligt år 2023 på alla sätt

"Det är jag uppenbarligen mycket glad över den här nyheten. Och det var därför det var säkrare för barnet att ta en paus, säger hon.

"Mitt år vad gäller resultat är det bästa jag någonsin har haft, jag nådde min första 1/4-final och slog spelare mycket högre rankade än mig (Alayeto / Araujo / Castello / Collombon...). Och allt detta medan jag spelade med 6 olika spelare i år... nådde jag min bästa världsranking (32WPT)."

"Det är sant att det krävde energi från mig när det gällde att byta partner... men jag anpassade mig så gott jag kunde till situationerna."

”Efter att ha genomfört mina professionella projekt under det här året har jag möjlighet att genomföra mitt största livsprojekt”.

Det franska laget utan Léa

”Jag har såklart lite ångest i hjärtat inför EM som normalt kommer att äga rum nästa mars. Jag kommer inte att kunna delta. Men jag är säker på att tjejerna kommer att få en fantastisk turnering, speciellt eftersom laget är starkare varje år med nya spelare som säkerligen kommer att stärka detta franska lag och jag kommer självklart att stötta det hemifrån.”

”Det betyder inte att jag ska sluta träna, jag kommer självklart att träna, men anpassa mig. Mitt mål är att behålla mig själv så mycket som möjligt för att komma tillbaka så snart som möjligt nästa år, för ja, jag har fullt för avsikt att komma tillbaka och ännu starkare.”

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.