Det gör Melissa Martin hans stora första csom journalist på Cupra Padel-Point Tour 4Padel Toulouse genom att intervjua sin partner, motståndare, vän och gäst: Léa Godallier, fransmannen nr 2.

För den andra etappen av Cupra Padel-Point Tour hemma i Toulouse, spelaren av World Padel Tour och av Premier Padel flög från Paraguay för att inte missa denna fantastiska ansikte mot ansikte.

Början av året, Premier Padel, Europaspel, svårigheter, allt går.

Underhåll.

Cupra Padel-Point Tour : en fantastisk formel

Jag kom tillbaka igår. Jag erkänner att jetlag för tillfället är komplicerat att hantera men det var viktigt för mig att vara här med hela laget.

Formelnoch Cupra Padel-Point Tour är riktigt bra. Denna blandning mellan amatörturneringar, utställning och denna berömda "en poäng"-tävling ökar padel.

"En poäng" är stressande eftersom du inte har något utrymme för fel. Men jag tog mig till semifinal. Så stolt över mig!

Förnyelsens år

Ny partner, ny sida. För mig är det här förnyelsens år. Det känns som att jag börjar om igen. Men det är verkligen väldigt intressant arbete. Jag ville byta sida. Det var en av mina önskningar i flera månader. Jag hade redan gjort försök på kretsen. Med Teresa Navaro stannade jag till höger eftersom hon kände sig mer bekväm till vänster.

I år för att vara säker på att spela till vänster spelar jag med en vänsterhänt. Sådär, det fanns inget mer val. Med Carolina Orsi går det väldigt bra. Förutom att vara med en partner som jag trivs väldigt bra med mänskligt, har hon en mycket professionell personal. Det är ganska imponerande.

Hon är mycket väl omgiven av särskilt Alejandra Salazar, Gemma Triay och Rodrigo Ovide som är en suverän tränare. Och så självklart har jag nytta av det också.

Jag åkte iväg en vecka för att träna med henne.

lea-godallier-carolina-orsi

Ett stort steg framåt

Jag tycker att det är en positiv start på året. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra med Carolina. Jag tror att det finns mycket utrymme för förbättringar, både individuellt och kollektivt.

Vi ska försöka se hur det går härnäst. Det är ett vackert projekt med många ambitioner.

Det är första gången jag har sagt till mig själv, sedan jag har spelat padel, det är riktigt coolt, jag har ett jättebra projekt som får mig att vilja. Och jag kan inte vänta på att se vad det kommer att ge.

Fortfarande på återhållsamhet

Jag är fortfarande återhållsam i några tidiga matcher. Vi såg det i de två första omgångarna av Sydamerikatouren med matcher som var misslyckade.

Under senaste Open i Paraguay spelade vi mot Alix Collombon och Carla Mena. Vi tar 6/0 i första set och vi klarar oss.

Den är fortfarande blyg. Men jag har mycket roligare. Fysiskt till vänster är det annorlunda. Och jag vill fortsätta att hålla mig till vänster.

Å andra sidan måste jag släppa taget lite mer. Folk som känner mig vet att det kostar mig att ta risker. Men jag lär mig, det kommer att ta tid för mig att komma ur min komfortzon. Det är därför jag är väldigt spänd på att se vart det här projektet med Carolina tar mig.

Tjejerna med Premier Padel

Den var väldigt lång. Allt hände under denna sydamerikanska turné. Vi fick kontraktet.

Förutom att detta kontrakt krävde att det fanns ett visst antal spelare från de 100 bästa minimum i Premier Padel så att det kan fungera.

Vi var dock rädda att det inte skulle gå till slutet eftersom vi visste att det fanns vissa spelare som var kopplade till World Padel Tour och som därför inte kunde skriva under med Premier Padel.

Till slut kom spelarna överens och validerade med Premier Padel.

Jag tror att alla spelare tyckte att det var bra för oss. Vi måste göra som killarna och vi kan spela vidare Premier Padel också.

Det är bara positivt, jag ser inte hur det kan vara negativt på den här nya kretsen.

Nya datum, men jag är redo!

Detta lägger verkligen till datum. Men vi tränar också för det. Premier Padel, det här är framtiden. Vi börjar i Rom nästa juli.

Fler turneringar betyder mer resor. Det är sant att för vissa är det inte lätt. Men för mig, tvärtom, gillar jag det och är redo.

När jag spelade tennis spelade jag gärna tre gånger om dagen på touren och jag älskade det. Så jag är inte rädd.

Det finns också nyfikenhet på skillnaden som det kan finnas i organisationen, till exempel mellan World Padel Tour et Premier Padel.

Det är en ny sak som lagts till i mina nya saker. (skratt)

Lea Godallier Hope

Växla från WPT till Premier Padel : inte tillräckligt med datum

Det finns inte tillräckligt med datum Premier Padel så att jag säger till mig själv att jag inte kommer att göra en turnering av World Padel Tour.

Vi måste se i framtiden hur det kommer att gå mellan de två kretsarna. Kommer de överens eller inte... vi får se nästa år.

Å andra sidan kommer jag säkert att lägga till turneringar från FIP-kretsen (FIP Tour). Vi pratade om det med Carolina. Vi behöver poäng för att spela Premier Padel.

Vi måste också vara ärliga, vi är inte Ale Salazar och Gemma triay. Vi spelar inte förrän på söndag. Ibland avslutar vi på onsdag. Och att säga till oss själva att vi har ytterligare en möjlighet att spela ytterligare en turnering på torsdag eller fredag ​​med större chans att fortsätta i en turnering och kanske till och med vinna den, det är också bra att säga till oss själva att vi har andra turneringar.

Som ett nytt par är det också fördelaktigt för oss att spela fler matcher, fler turneringar och potentiellt vinna fler matcher.

Vi måste organisera oss väl.

Le World Padel Tour mot europeiska spel

Under European Games (red. från 21 juni till 2 juli 2023) har vi Valladolid Master 2023 (red. från 17 till 25 juni). Vi skickade all information för att försöka delta.

Men vi har det här problemet med datum. Om en lösning inte kan hittas, World Padel Tour kunde vinna mot Europaspelen. För nu ligger vår karriär på World Padel Tour, och om vi måste göra ett val med Alix, kommer vi att gå mot World Padel Tour, även om vi uppenbarligen skulle vilja ha den här möjligheten med Alix att göra European Games och Master.

Om vi ​​förlorar på onsdag och vi kan vara i Polen dagen efter så är vi där. Vad kan man göra nu? Kan vi anmäla oss till Europaspelen, samtidigt som vi vet att det finns en risk att inte kunna närvara?

Vi skulle självklart vilja kunna representera Frankrike vid Europaspelen.

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.