Tillbaka till helgen den 4 och 5 maj där några av våra fransmän spelade sina kvalificeringar i Madrid för WPT Buenos Aires. Tyvärr var ingen kvalificerad. När det gäller turneringar i Frankrike vill vi tacka klubbarna för deras feedback, som var många. TACK. Tack för våra läsare och tack för padel.

P1000

• Toppar av Nîmes Padel Klubben anordnade återigen stora evenemang; en P1000 och två P500. Herrarnas P1000 såg Salines/Carités seger mot Pequery/Corbelli efter 3 tuffa omgångar. Tredje plats för Morillon/Sanchez.

Damernas P500 vanns av Casanova/Lovera mot Lambregts/Alquier. Tredje plats för Gallet/Radovanovic.

P500-männen såg Pelegri/Grandmonts seger mot Launo/Ferrara, tredje plats för Boutier/Datcharry.

P500

• Le Padel Club Bois d´Arcy organiserade en P500 herrar och en P250 damer.
P500 var värd för 46 lag. Sponsrat av Volvo, Jabra, Salons de Léopold och Nox vann Huet/Auradou-paret turneringen mot Fouré/Bernard 6/4 6/0. Notera turneringsmatchen mellan Gay/Toniutti och Gimenez/Meddah under kvartsfinalen 6/7 7/6 14/12.
P250-damerna tog emot 11 lag. Seger för Ayssamy/Melo mot Ros/Bouchacourt 6/3 7/5
  • Stor Padel Bordeaux organiserade P500 män Plongimage. Seger för de nya lärarna Julien Castaing och Benjamin Grué över paret Laurent De Barbeyrac och Matthieu Armagnac, 7/6 7/6 efter 2 timmars match, i denna mycket tuffa turnering. 24 lag i början, från Bordeaux, Toulouse, Pau, La Rochelle, Paris och andra städer. Tack till alla deltagare och vi ses den 20/21 juli för en ny p500 från Plongimage.com.

P250

• IPC Sports organiserade en etapp av HEAD Padel Open som samlade totalt 26 lag i alla kategorier i en vinnarformel med två set.
    P250 Herrar: Paret David MATÉO / Frederic TAP vinner finalen med en poäng på 6/3 6/4 mot paret Mike SAÏD / ​​​​Loïc GUILLAUME.
    P100 damer: Sylvie PIAU, klubbinstruktör, vinner med Peggy MAIGNIEN mot Khedidja BEBBA/ Sandrine LAURENS
    P100 Mixed: Seger för Sylvie PIAU med Jordi TIGNERES på LUTRINGER Joseph / LAURENS Sandrine-teamet.
  • Tc de Gémenos organiserade sin första turnering. Kvinnor var i rampljuset i helgen med 15 lag som tävlade i denna P250. Seger för nr 1-seeden Adeline Nadal/Marina Ponzio mot paret Wendy Barsotti/Fanny Magnan 6/4 6/2. Grattis till alla deltagare. Nästa turnering, en P250 Herrar från 27 maj till 2 juni.

P100

• Valras Tc organiserade ett kvalsteg för " Head Padel Open ". A P100 Herrar och blandat. 24 spelare deltog i gott humör och gemytlighet. För herrarna, ingen riktig överraskning med segern för nummer 1-seeden Joël TRON och Rémi LASSALLE mot nummer 2-paret Mickael
    SEMPERE / Cyril COUGNENC men med en mycket tight finish. I Mixed, den vänliga duon Paul
    BALLESTER och hans partner Christelle SANCHEZ lämnar med titeln.
  • Padel Tolosa föreslog en P100 för herrar vunnen av Vinot/Coulon före Lagarde/Cauchy
  • Fem La Rochelle organiserade en blandad P100 som Le Vu/Bertin vann mot Mathieu och Sylvie Blu.

• AS Padel Aficionados (Casa Padel) anordnade en P100 för män som vann Gonzalez Rocher/Lacour mot Couturier/Poligné.

• 4Padel Rouen organiserade en P100 för män som vann i finalen av Launay/Fabresse-paret mot Launay/Laureau-paret. Amiensparet Dengreville/Binet fullbordar pallen mot paret Sanchez/Marcotte.

• Tc Norges les Bois bjöd på en P100 man och blandad. Schmitt/Cloarec-paret vann den första mixade turneringen, och för herrdubbel vann Le Gal/Guyot-paret före Huertas/Labonde i finalen.

Tveka inte att meddela oss om alla händelser padel, turneringar eller andra. Vi pratar gärna om det. Under tiden, ta dina snöskor och låt padel vara en fest.