Lucia Sainz avslutade året på första plats i WPT-rankningen och visade en spektakulär spelnivå med Gemma triay. Hon litar på Mundo Deportivo på denna otroliga säsong och hans nya projekt med Bea Gonzalez.

En dröm som går i uppfyllelse

Vid hans 36 år gammal, och efter 5 år tillbringat med Gemma Triay, Lucia Sainz nådde sitt huvudmål.

”No.1 var en dröm för mig. Det var ett mycket svårt år eftersom vi spelade den första turneringen och inneslutningen har kommit. Vi arbetade riktigt hårt med Gemma på planen fysisk och på planen mentala, och jag tror att det var avgörande. ”

Sinnet gjorde skillnaden

"Den mentala aspekten var väldigt viktig i år, särskilt i slutet av säsongen, och det var avgörande, ökade vår spelnivå. Vi spelade aggressivt, på ett annat sätt, och det svarade på den träning vi hade gjort. ”

lucia-sainz-2-final-estrella-damm-menorca-master-final-2020-1

Gemma fattade beslutet

”Beslutet att separera fattades av Gemma, det är inte mitt beslut. Hon berättade för mig att innan Alicante-turneringen, så vi spelade fyra turneringar som nr 4, med vetskap om att vi inte skulle fortsätta tillsammans. ”

"Det var väldigt svårt. Vi ville båda nå nummer 1, men för mig var det svårt att spela medvetande om att min lagkamrat skulle lämna mig. Jag var tvungen att få ut det bästa av mig själv. Denna situation gjorde oss starkare. ”

”Nästa säsong kommer du att se en starkare spelare på grund av vad som har hänt den här säsongen. Jag måste acceptera detta beslut. Det här är nya projekt för oss båda, och jag är väldigt glad för framtiden. ”

Bea Gonzalez, det nya projektet

”Det som är slående är att hon bara är 19 år och att hon redan är på toppen. Trots sin ungdom är hon en spelare som har varit bland de fyra bästa paren, och det är otroligt. Vi kommer att försöka anpassa oss snabbt till få ut det mesta av vårt par. ”

”Hon är väldigt snabb, aktiv och det kan göra vårt spel väldigt dynamiskt. Det kommer också att ge glädje. Hon är en spelare som alltid har ett leende, och detta är mycket viktigt i padel. "

Sainz Gonzalez 2021 WPT

Personalbyte

”Jag byter hela mitt träningslag. Jag tränar med Gaby Reca, och han gav mig råd om det här nya projektet. Det är ett sätt att börja om med en ny mentalitet. ”

”Vi kommer att fortsätta träna i Madrid. Beslutet att träna där var mycket bra och det visade sig i vår prestation. ”

"De padel feminint kommer att vara väldigt balanserat ”

”Även om vi lyckades ha en fantastisk säsong med mycket bra resultat är det väldigt balanserat. jag tror detTvillingarna (Mapi och Majo Sanchez) kommer att vara stark, Martas (Marta Ortega och Marta Marrero), Gemma Triay och Ale Salazar et Ari Sanchez och Paula Josemaria. "

”Sedan finns det också andra par som kommer att ge oss stora strider. De padel feminint är väldigt trevligt att se, och jag tycker att vi gör en fantastisk show för publiken. ”

Spela utan publik

”Det var väldigt svårt att spela utan publiken. Jag vill tacka WPT eftersom det är prisvärt att vi lyckades organisera 11 evenemang, men utan publiken var det kallt. Vi måste vara glada över att ha kunnat spela, för vi kunde göra nästan allt normalt. ”

Önskemål och mål för 2021

 “Framför allt hälsa och att kunna spela medan du har kul. Vad vi sår, vi skördar det, Jag föddes som arbetare och kommer alltid att vara det. "

”Min nya lagkamrat och jag kommer att försöka komma till världens nummer 1. Som konkurrenter är det här vi kommer att försöka göra: vara nr 1. Men du måste gå steg för steg. Först och främst måste vi lära känna varandra och anpassa oss till varandra. Vi ska ge allt, och målet är klart. ”

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.