Lucile Pothier ersatt Jessica Ginier, skadad, kl urvalskurs för det franska laget i Perpignan. Fokusera på den här spelaren som fortfarande är okänd i Frankrike.

[Intervju genomfördes dagen efter Frankrike-praktikplatsen]

Bara två år av padel !

Padel Magazine : Lucile, kan du presentera dig själv och berätta för oss sedan har du spelat padel och hur upptäckte du den här sporten?

Lucile Pothier: Jag är 24 år gammal, jag kommer från Aix-les-Bains i Savoie, mellan sjöar och berg.

Jag började på padel i september 2019 efter byggandet av två padel utanför Chambéry Tennis Club i augusti 2019. Vi hade inga tennisbanor. padel i Savoy innan det.

Jag upptäckte denna sport tack vare min pojkvän! Tidigare tennisspelare (3/6) var han tvungen att sluta spela tennis på grund av en hernierad skiva. Tennis hade blivit för traumatisk. Han började spela padel och jag gick naturligt med honom.

Padel Magazine : Vad var din första kontakt med padel , vann du omedelbart?

Lucile Pothier: Först gillade jag det inte alls! Jag spelade med tennisspelare som inte lät bollen passera, som slog hårt, jag kände att jag spelade minitennis. Sedan lärt jag mig att upptäcka den här sporten över spelen.

Jag fick chansen att träffas och ha i mitt följe spelare som redan spelade padel i flera år, och som hade gjort många tävlingar. De gav mig massor av tekniska och taktiska råd från början, det spelade mycket i mina framsteg men förstärkte framför allt min attraktion för denna sport! Det är trevligt att upptäcka padel med passionerade människor.

Ett förflutet som tenniskvinna

Padel Magazine : Innan du börjar padel, spelade du mycket tennis? Fortsätter du spela det?

Lucile Pothier: Jag började tennis vid 4 års ålder, jag var i Pôle Espoir i Grenoble vid 11 års ålder. Sedan åkte jag till USA i fyra år vid ett universitet i division 4 i Texas från 1 till 2014 för att fortsätta spela tennis medan jag fortsatte mina studier. Jag rankades högst 2018.

När jag kom tillbaka från USA ville jag fortsätta spela tennis för att försöka bli negativ. Jag gjorde stora framsteg där, jag ville testa min nivå när jag återvände till Frankrike. Jag växlade mellan tennis och padel, men jag spelade tennis mer.

Sedan gjorde jag min första turnering av padel blandad, på Game Set Padel i oktober 2019. Jälskade atmosfären och att vara i ett team. I tennis gillade jag verkligen dubbel och lagmatcher. Det fick mig att vilja upptäcka tävlingen mer. Då hände Covid, jag gjorde några turneringar sommaren 2020. Jag spelade mycket men jag hade inte möjlighet att tävla mycket på grund av Covid. Och nu Jag fick febern padel, Jag blev en riktig entusiast! Jag tror att jag 2021 spelade tennis två gånger. Jag gillar att spela så med vänner men tävlingen lockar mig inte alls. Jag hittade nya mål på padel som jag inte längre nödvändigtvis hade i tennis.

Lucile Pothier Wildcat Tennis

 

"Jag älskade nätet tennis"

Padel Magazine : Au padel föredrar du att spela höger eller vänster sida? Vilka är dina styrkor, dina svagheter?

Lucile Pothier: Jag spelar båda sidor, till höger när jag spelar med män och till vänster med kvinnor. Jag föredrar fortfarande vänster sida!

Låt oss säga att jag hade en ovanlig omgång tennis. Jag gjorde en hel del serve / fly retur. Jag älskade nätspelet. Min tränare sa alltid till mig att min smash var min starka punkt, så jag skulle säga att min starka punkt är smash! Jag har också fördelen att ha en bra volley. Jag hittar på padel faktiskt alla skott jag älskade i tennis !

Mina svaga punkter skulle jag säga försvar, jag behärskar ännu inte rotationerna perfekt, men jag jobbar med det! Jag saknar också några speltaktik.

lucile pothier forehand volley

På det franska lagets träningsläger på tårna

Padel Magazine : Du kom till EDF-praktiken för att kompensera för Jessica Giniers paket: kan du berätta mer? Ringde tränaren dig? Förväntade du dig att vara en del av en sådan samling?

Lucile Pothier:  Jag var medveten om att en praktikplats skulle äga rum i Perpignan eftersom jag gillar att följa nyheterna padel, men jag var långt ifrån att föreställa mig att jag skulle åka dit! Robin Haziza ringde mig söndagen före lägrets helg. Jag kom ut ur en del av padel exakt ! Han frågade mig om jag var redo att komma till lägret. Jag tänkte inte för mycket, jag sa ja direkt! Men Jag undvek det inte alls. Det var en trevlig överraskning!

Padel Magazine : Hur var din integration i denna praktik? Var stämningen bra?

Lucile Pothier: Uppenbarligen i början var det lite konstigt eftersom jag kom lite så, jag kände inte många människor. Men lite efter lite gick integrationen bra. Stämningen är riktigt fantastisk! Vi känner verkligen en riktig sammanhållning mellan spelarna. Mellan spel stöder spelarna varandra, på kvällen träffas vi alla för att ha det bra. Jag hade en fantastisk helg! Jag fick chansen att dela banan med flera olika partners och mot olika motståndare. Det var fantastiskt att kunna spela mot tjejer som du inte är van vid att träffa. Jag kände mig bekväm med alla spelare !

Jag fick också chansen att spela med Alix och Léa. De är högst upp. Jag trivdes verkligen på planen. De gav ofta råd och tvekade inte att uppmuntra mig. Det var superformativt och en jättebra upplevelse!

Världsmästerskapen i sikte

Padel Magazine : Det sägs att du gjorde ett starkt intryck under urvalskursen. Chefen måste ha huvudvärk för att slutföra sitt team, tror du att du kan tas? Skulle du vara lycklig?

Lucile Pothier: Naturligtvis skulle jag vilja delta i dessa EM! Det kan vara en galen upplevelse och särskilt representera ditt land i denna typ av tävling, det är ovärderligt!

Majs mitt urval skulle säkert vara lite för tidigt : det var mitt första möte med det franska laget, jag har inte haft möjlighet att delta i viktiga tävlingar i Frankrike de senaste två åren och sedan finns det många spelare som har mer erfarenhet padel än mig !
Denna praktik motiverade mig mycket! Jag har nya mål i padel och jag kommer att använda denna praktik för att arbeta på områden för förbättring.

Padel Magazine : Det franska laget av padel är därför en del av dina framtida mål! Ser vi dig mer vid franska turneringar 2021? I så fall med vem? Och varför inte också i internationella turneringar?

Lucile Pothier: Självklart ! Denna praktik gjorde det möjligt för mig att se var jag står i förhållande till andra EDF-spelare och poängen att arbeta med för att gå vidare. Robin berättade om världsmästerskapen som kommer att äga rum i november, jag satte detta mål i mitt huvud. Det motiverar mig mycket för framtiden och får mig att vilja träna mer och spela spel för att förbättra min ranking!

Innan Covid hade jag planerat att göra många turneringar. Jag kommer att dra nytta av återupptagandet av turneringar för att göra mycket av det i sommar. Jag kommer också att försöka delta i P2000. Jag kommer också att delta i min första P2000 i Perpignan i juli med Wendy Barsotti. Jag kan inte vänta!

Varför inte för internationella turneringar! Jag sätter inte upp hinder för tillfället men det kommer att bli mer på medellång sikt tror jag.

Padel Magazine : Gjorde denna praktik med Frankrike-teamet att du ville ge dig mer tid att träna? Är det möjligt med ditt arbete?

Lucile Pothier: Ja det gav mig full av lust och motivation att träna att arbeta med spelsituationer där jag var mindre bekväm under praktiken. Jag håller på att göra förfrågningar för att potentiellt träna mer regelbundet i Lyon i slutet av veckan. Jag har turen att arbeta inom sport, det är en ganska flexibel miljö.

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !