Ludovic Cancel ser tillbaka på sin start på säsongen, hans mål, förändringarna i partners och hans kommande program för resten av säsongen.

Ingen perfekt start på säsongen

”Det har gått nästan ett år sedan jag besvärades av dålig tendinit i mitt knä och nu är jag ganska nöjd eftersom det är mycket bättre, jag har kunnat återuppta den fysiska träningen. Jag kommer tillbaka på rätt spår och återfår styrkan.

Jag är lite blandad över den här säsongsstarten eftersom jag var tvungen att spela med Arthur Hugounenq och jag är väldigt besviken på den här föreningen, jag tror att han föredrog att spela med Pierre-Vincent

Resten av säsongen kommer jag att förknippas med Benjamin Grue, en spelare som jag delat banan med i nästan två år redan. Jag är väldigt nöjd med denna framtida förening, jag tror att vi båda kommer att vara väldigt konkurrenskraftiga och jag kan inte vänta på att se vad som kommer att hända under resten av säsongen.”  

Hans åsikt om partner förändras

"Jag tycker att det blir svårt att byta partner regelbundet. Sedan förra året har jag bytt lagkamrater en hel del, jag flyttade mellan höger och vänster och enligt mig hamnar vi mindre konkurrenskraftiga i slutändan.

Jag är inne på att ha en fast partner, och det är bra eftersom Benjamin också är i det här tänkesättet. I slutändan, ju mer vi ansluter till en partner, desto mer automatism skapar vi och desto bättre är vi. När du byter spelpartner hela tiden är det lite mer komplicerat.”

Ludovic Avbryt

Förbättringsområden 

”Mina förbättringsområden spelmässigt, jag skulle säga att det är för att vinna i explosivitet för att kunna ta sig till nätet väldigt snabbt. Jag är en spelare som är ganska konsekvent, jag gör få misstag, men ibland ökar jag explosivitet skulle jag kunna ta några meter till lagare inga fler salvor.

Sedan skulle jag vilja förbättra min avslutningsmatch eftersom jag fortfarande är ganska offensiv, men nu är det fler och fler spelare som slår väldigt hårt, från väldigt långt håll, och det är lite mindre min spelstil.

Men generellt försöker jag jobba lite på allt, för att vara mer exakt på spelområden, försvarsområden. Och i försvarsfasen skulle jag vilja kunna bättre hantera de små bollarna vid mina fötter som ibland utgör ett problem för mig.”

Kedja FIP:erna

”Nu när mitt knä är bättre kan jag träna igen, jag kommer att bli mer konkurrenskraftig igen och jag kommer att återuppta FIP-säsongen, som jag kommer att spela med Benjamin Grué, beroende på hans tillgänglighet. 

tack Oxdog för deras fortsatta förtroende, såväl som min klubb i Perpignan och min tränare Alain Henry, för deras värdefulla stöd.”

Vi hittar Ludovic Cancel och Benjamin Grué i Dubai den här veckan!

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.