MedanBENÄGEN Teneriffa var i full gång, Padel Magazine pratade med Luis Lobo, den nya chefen för APT. Lföre detta professionell tennisspelare och före detta vice idrottssekreterare i Buenos Aires ersatte nyligen Thomas Johansson i spetsen för kretsen och har för avsikt att ge det bästa av honom för att få honom att växa på internationell nivå.

Vid vår mikrofon anförtrodde han sin ankomst och sina ambitioner i denna nya utmaning.

"Mitt jobb är att få kretsen att växa"

"De padel har kommit långt socialt. Jag ser till exempel att vi spelar mycket i Argentina padel i klubbar. Jag leker med mina vänner, jag dras i den här världen i flera år nu. Inte nödvändigtvis på denna krets utan i padel "socialt", fritid."

”Jag tror att den här möjligheten kommer genom de vänner och bekanta vi har. Mitt jobb är att växa kretsen, professionalisera den och säkerställa att APT Padel Tour kan organisera bättre turneringar. Jag älskar mitt jobb och jag är mycket tacksam mot Fabrice Pastor för hans förtroende.”

"I januari 2022 pratade vi med Fabrice och jag hemma hos en gemensam vän och det var i mars, under Buenos Aires-turneringen, som han visade intresse för min profil och att han ville att jag skulle komma och jobba med dem. kretsen. Och här är jag. Jag ger mitt bästa varje dag och det finns fortfarande mycket att göra.”

"Vecka efter vecka förbättras vi"

"Jag tror att den här kretsen fortsätter att växa och APT-ledarna låter mig göra saker för att hålla det igång. Jag är glad över att arbeta tillsammans med Fabrice Pastor och jag tackar hela teamet som välkomnade mig på bästa möjliga sätt. Alla är motiverade och vi är på en uppåtgående sluttning i utvecklingen av kretsen. Vi finns på tre kontinenter och detta internationaliserar oss ännu mer. Vecka efter vecka förbättras vi och det kan ses i detta event. Spelare såväl som promotorer arbetar gärna med oss.”

"Jag vill tacka Thomas Johansson och hela teamet för deras välkomnande"

”Thomas Johansson, jag har känt honom i flera år nu. Han är en mycket bra tennisspelare och en vacker person. När jag kom till stationen började vi arbeta tillsammans men livets saker gör att vissa lämnar båten och andra för att fortsätta äventyret. Jag tackar honom djupt för att han öppnade dörrarna för mig, för att han tog emot mig så väl, som resten av teamet förstås."

"Masterfinalen kommer att spelas i Guadalajara, Mexiko"

"För säsongens Master Final kommer vi att flyga till Guadalajara, Mexiko. Vi är väldigt glada över att organisera det där eftersom det är en stor stad, med stor potential. Det kommer att bli en stor händelse. Plus att det finns stora möjligheter där. Vi är positivt överraskade över det välkomnande vi får, men jag tror att det är tack vare det arbete som kretsen tillhandahållit i så många år nu. Vi kan se att varje dag spelarna blir mer och mer professionella och vi kommer att kämpa för det padel alltid vara i full positiv utveckling."

”Om en månad kommer jag att vara där för presskonferensen och då kommer jag att kunna ge dig mer information om platsen som kommer att vara värd för tävlingen i början av december. För tillfället är det enda vi vet att vi kommer att gå till en klubb.

"Alex Corretja, Karim Alami och jag är tre bröder"

Vi kunde inte avsluta den här intervjun med Luis Lobo utan att fråga honom hur han tyckte om befordran av sin store vän Alex Corretja till operativ chef för World Padel Tour.

“Ja Alex Corretja är en väldigt bra vän till mig, jag skulle till och med säga min bror. Det finns också Karim Alami (Redaktörens anmärkning: av Premier Padel) som också är med i padel. Vi tittar alla åt samma håll".

”Med Alex pratar vi om potentiella gemensamma projekt. Vi kommer från tennis, det är en väldigt tydlig disciplin där vi vet vad vi måste göra och där reglerna är inskrivna. Det vi måste göra är att arbeta för sporten och inte för folket. Vi tänker på samma sätt alla tre”.

lobo corretja world padel tour benägen padel tour
Luis Lobo och Alex Corretja, de två vänner som ansvarar för två professionella kretsar av padel.

"Vi är öppna för att sitta vid ett bord och chatta"

Angående ett möjligt närmande mellan de olika kretsarna...

"Jag tror att man måste analysera situationen och ta ett steg tillbaka för att se vad som hände i tennis. Det har alltid funnits olika synpunkter men det har alltid varit diskussioner runt ett bord för tennisens bästa. Jag tycker att vi ska göra samma sak för padel och ur min synvinkel, APT Padel Tour är öppen för att göra allt som krävs för denna sportens bästa. Fabrice Pastor vill det bästa för disciplinen och därför är vi redo att slå oss ner runt ett bord för att diskutera.

Du hittar hela intervjun på spanska nedan:

Sebastien Carrasco

Beundrare av padel och av spanskt ursprung, padel rinner genom mina ådror. Mycket glad att dela med dig min passion genom världens referens padel : Padel Magazine.