Medan Mondial de Padel 2020 som hölls i Qatar avslutades för några dagar sedan, låt oss gå tillbaka kort till vårt möte med Marcela Ferrari, kapten för det italienska laget och tränare för padel i Spanien.

Padel Magazine redan hade haft chansen att prata med den mycket vänliga italienaren under EM i Rom. 

I år är det mellan två matcher och under Dohas vackra sol som Lorenzo Lecci Lopez och den unga kvinnan kunde ta sig tid att diskutera tävlingen, och denna historiska 3:e plats för våra transalpina grannar.

Historique

"För oss är det historiskt eftersom det är första gången som vi har fått denna ranking i den kvinnliga kategorin. Tjejernas spelnivå var mycket hög under de 3 träffarna.

Vi vet att du har hemma Alix Collombon och Léa Godallier som markerar andarna i ett enat lag som inte ger upp något på marken. Men mina spelare hade ett fantastiskt spel och de gav allt på banan. "

Godallier Vo Marchetti Orsi avgörande match italien frankrike qatar

Ett liv tillägnat padel

”För de som inte känner mig, jag är tränare för padel. Jag kommer från tennis men jag blev snabbt kär i den här banan.

Så jag började spela så snabbt som möjligt. Därifrån skapade jag ett eventföretag relaterat till denna sport och över ett möte gick jag med i det tekniska teamet Fernando Belasteguin i 8 år och Pablo Lima i 3 år.

Jag fick också chansen att arbeta med två väldigt bra franska spelare som jag älskar som är Johan Bergeron och Max Moreau.

Jag har en skola padel i Barcelona, ​​precis bredvid Camp Nou och jag har den här mycket stora chansen att följa med det italienska damvalet av padel sedan 2018″.

En högre spelnivå

“För fyra år sedan, när vi var i Paraguay, kunde vi känna att några urval precis hade kommit in i världen padel eftersom spelnivån var lägre.

Idag är detta inte längre fallet. I varje urval finns det spelare som spelar internationella turneringar och som tränar seriöst”.

"Vi har mött lag som Belgien eller Nederländerna, så mycket desto bättre för oss, eftersom vi lyckades vinna våra matcher men vi kunde lika gärna ha förlorat eftersom spelnivån fortsätter att öka även hos dem."

"Mot Brasilien var det otroligt, vi hade i tankarna att kvala och spelarna var fulla av motivation.

Vi vann matchen i det 3:e setet av den senaste matchen med tävlande skadade i benen.
Det är sant att Brasilien väldigt ofta kommer på tredje plats och det är därför det var en väldigt stor seger för oss.”

En framtid i landslaget

”Jag älskar att vara i landslaget och följa med spelarna under dessa stora tävlingar. Jag har det jättebra med dem så ja jag skulle vilja kunna fortsätta träna dem och att de fortsätter lita på mig.

Efter det vet man aldrig, ibland fungerar inte en tränares arbete men jag hoppas att äventyret kommer att fortsätta och att vi kommer att vara i nästa värld”.

Du hittar intervjun i sin helhet nedan:

Övriga intervjuer finns på sidan Youtube av Padel Magazine.

   Padel Maj

laget Padel Magazine försöker erbjuda dig sedan 2013 det bästa av padel, men också undersökningar, analyser för att försöka förstå världen av padel. Från spelet till vår sportspolitik, Padel Magazine står till din tjänst.