I anledning av Cupra Padel Point Tour som hölls förra helgen i La Ciotat, intervjuade Alice De Caunes Marianne Vandaele, nr 19 i den franska rankingen. Den tidigare spelaren i det franska laget ser tillbaka på sin start på säsongen, sin passion för magnetism och sitt uppdrag padel för FFT.

Cupra Padel Point Tour, en succé !

Denna Cupra Padel Point Tour får dig att vilja spela! Mellan atmosfären, inredningen... man känner sig verkligen i ett Cupra-universum och det är riktigt roligt!

Mål 2023: få en flygande start

Jag ska försöka göra alla P2000, med vetskapen om att det sista, i Perpignan, kunde jag inte göra. Vi kommer att lägga till P1500s som kommer att läggas till i kalendern, efter några P1000s också, men som vi sa tidigare, det finns fler och fler av dem, nästan varje helg så det kommer inte att vara möjligt att göra dem alla, men målet kvarstår att delta i så många turneringar som möjligt.

En delaktighet med Priscilla Heise

Vi befann oss bra med Priscilla, vi "matchar" bra. Hon är hypnoterapeut och jag är magnetist så vi pratar samma språk, det är ganska trevligt!

Kombinera magnetism och padel

Det hände väldigt naturligt sedan jag flyttade till Cassis, precis bredvid. Det var faktiskt något som praktiserades i min familj, det är lite av en ärftlig överföring. Jag gjorde det på mitt entourage och för ett tag sedan nu, bestämde jag mig för att göra det bästa av det för människorna runt mig.

Det skulle vara bra att ta med den sidan till de idrottare som behöver det. Magnetism verkar på energi, så vital energi, på känslor och även på den fysiska aspekten, så i själva verket är det ett fint paket, till exempel inför stress, inför de känslor som ibland tar över, på det, i förebyggande syfte , för att inte skada dig själv (allt som är kontraktur, tendinit...) och det är superkomplett.

Jag funderar lite på ett paket, på vad jag kan erbjuda eftersom jag förstås blandar mina två passioner, magnetism och padel, Det skulle vara fantastiskt. Så jag försöker komma på en formel som kan vara av intresse för den höga nivån, så affärer att följa...

I Marbella, under EM, gjorde vi en meditation på stranden, det var fantastiskt. Jag tycker att ritualer före spelet är superviktiga, oavsett om det är en personlig ritual eller en lagritual. Där var det i ett team, med flera personer så om vi pratar om energi kan det bli riktigt mäktigt när det är flera personer. Jag, jag rekommenderar det till alla.

Det franska laget: alltid ett mål

Det franska laget, Team France som vi kallade det, är alltid ett mål som du alltid har i bakhuvudet. Efteråt kommer det fler och fler tjejer, projekten är olika, äntligen finns det massor av saker att ta hänsyn till.

Det primära målet, sa jag till mig själv, var att ha kul. Vi måste fortfarande göra prioriteringar för om vi inte har nöjet så tror jag att vi inte kan prestera och jag tror att vi måste omklassificera våra prioriteringar i början av säsongen.

Marianne Vandaele

Utvecklingen av padel kvinnlig på FFT

Vi startade i januari 2022. Vi gjorde en inventering av situationen och genomförde åtgärder för utvecklingen av padel feminin, men målet var egentligen initieringen, det vill säga att introducera praktiken för kvinnor som aldrig har spelat den eftersom det inte finns tillräckligt med utövare för tillfället. Så här, i PACA, har vi det fortfarande bra, men det är sant att om vi går någon annanstans kanske det blir mindre fallet.

Vi föreslår dessa åtgärder i de klubbar som är intresserade och som är motiverade att ha många fler utövare. I början av förra året var det vi som friade och det fungerade så bra att det är klubbarna som ringer mig nu. Det är verkligen uppmuntrande eftersom det betyder att klubbarna vill satsa på padel kvinna.

Målet som vi har definierat för i år, men som kommer att vara lite mer på lång sikt, skulle vara att nå 30 % av kvinnliga licensinnehavare, som i tennis, för där ligger vi på lite mindre, runt 15-16 % .

Eleonore Coulibaly

Vilket nöje att vara journalist mitt i padel, en attraktiv växande sport. Jag hoppas att du gillar innehållet som erbjuds. Vi ses snart kanske i backen!