intervjuades av Alice de Caunes under Cupra Padel Point tennis Padel av Bandol, Marie-Amelie Dardaine avslöjar oss dess mål och framtida utmaningar. Hennes internationella och nationella ambitioner placerar henne som en spelare att följa.

"Jag jobbar mycket"

”Det här första halvåret 2023 har jag jobbat mycket med mitt padel. Resultaten börjar komma. Jag fokuserade mycket på träning och turneringar padel veckan slutar.

Det franska laget närmar sig, det kan jag känna. Jag vill ha goda nyheter, jag gör allt för det. Allt detta projekt är till för det, för att uppnå detta mål och för att vara en del av Frankrikes team, även om jag vet att tävlingen är viktig.

Dessutom kommer jag att synas mer och mer internationellt. Till exempel i augusti kommer jag att göra två FIP Tour-turneringar. Och tanken skulle vara att göra några i månaden.

Internationellt har jag ingen fast partner, jag ska turnera mycket. Vi får se baserat på resultaten."

Välorganiserade turneringar i Frankrike, mindre internationellt...

"Jag kommer från tennis och jag tycker att franska turneringar i allmänhet är välorganiserade. Det faktum att komma i två dagar på ett test av padel, Det är en mycket bra sak. I tennis är det i allmänhet en match per dag, så det är dyrare på alla punkter.

Å andra sidan, på FIP-touren är det mer komplicerat... Vi vet att turneringar kan utvecklas, avbryta varandra, förändras, för att inte tala om att det ibland finns programmeringsproblem. Jag hoppas att detta kommer att utvecklas.

Hans käraste minne i padel ?

Min första seger i P1000, med Louise Bahurel i Créteil förra januari. Vi slog Mélissa Martin och Amélie Detrivière när vi inte var favoriter. Det var verkligen intensiv glädje efter denna final och denna seger. Det är idag det vackraste minnet jag har i padel.

En förändring i matchförberedelserna

Jag hade ingen rutin i det padel till januari 2023, där jag nu värmer upp, jag tränar innan en match. Det är en bra upplösning.

Retro dämpning...

Det finns ett skott jag gillar, och det är retro drop shot. Och grädden på moset är när hon går ut genom dörren. När jag inte kan göra det här draget under en match kommer jag att bli missnöjd. (skratt)

Franck Binisti

Franck Binisti upptäcker padel vid Club des Pyramides 2009 i Parisregionen. Eftersom padel är en del av hans liv. Du ser ofta honom turnera i Frankrike för att täcka de stora evenemangen i padel Franska.