Marie Maligo delar sin historia med padel, ser hon tillbaka på sin erfarenhet med sina olika partners och dynamiken i den nya duon som hon nu bildar med Mélanie Ros.

En första upplevelse med padel halvton

Inledningsvis min erfarenhet av padel var inte särskilt avgörande, speciellt för att jag kom från tennis. Men efter att ha envisat, kom jag verkligen att älska padel, till den grad att överge tennisen. Innan dess var jag tennislärare, men allt eftersom tiden gick behövde jag en förändring. Dessutom fick jag en allvarlig skada vid 17/18 års ålder, en stukning med avslitna ligament, som tvingade mig att sluta i ungefär ett år. För mig är padel har blivit ett bra sätt att komma tillbaka till sporten och upptäcka något nytt.

Marie maligo

Vad jag gillar speciellt med padel, det handlar om att spela som ett lag. Jag tycker också att det är en väldigt rolig och rolig sport. Jag har spelat det i sju år nu. Även om jag är av belgiskt ursprung spelar jag i Frankrike, eftersom organisationen är mer anpassad till mina behov. Matcherna går främst på helger och det är betydligt fler turneringar än i Belgien.

Inte alltid lätt att hitta partners...

Det är sant att jag förra året hade många olika partners, vilket delvis var kopplat till min ranking. När jag började spela i Frankrike var jag rankad runt 80:e, och det var svårt att hitta välrankade lagkamrater. Det var förståeligt, eftersom spelarna inte riktigt kände mig. Jag tror dock att denna period med täta partnerbyten var fördelaktig för mig i den meningen att det var väldigt lärorikt, tycker jag.

Uppmuntrande början med Mélanie Ros

Det här är våra debuter med Mélanie. Vi har redan deltagit i några turneringar och vi har bestämt oss för att spela tillsammans hela säsongen 2024. Vi får se vad framtiden har att erbjuda, men jag är optimistisk eftersom vi har gjort det bra start på säsongen, vi kommer bra överens och resultaten är uppmuntrande. Vi hoppas kunna behålla denna dynamik.

Marie maligo

Le padel går framåt, i Frankrike som i Belgien

Jag märker att padel börjar verkligen utvecklas bra. Klubbarna verkar vara i ett rejält lopp om att lägga till fler och fler banor, vilket är ett bevis på ökningen av spelarantalet. I Belgien är det många nya som börjar träna padel. Jag kunde inte med säkerhet säga om utvecklingen är mer framskriden i Frankrike än i Belgien, men det är uppenbart att i båda länderna, padel går imponerande framåt.

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.