Maxime Joris är för närvarande en av de bästa franska spelarna. Den adopterade Bordeaux-invånaren är 12: e i tabellen efter en väl genomförd säsong 2023.

Maxime Joris år 2023 är (bland annat): en 3:e plats i P2000, en 5:e plats vid franska mästerskapen, en titel och en final i P1500, en fransk N2-mästartitel med Big Padel och en FIP Rise-final.

En fantastisk meritlista för endast denna spelare 23 år ! Medan säsongen 2024 bara har börjat pratade Maxime med oss ​​om sina mål för året.

Hans återkomst från skada

Idag går det bättre. Jag var lite orolig när jag började igen eftersom Jag hade fortfarande lite ont, speciellt eftersom jag återvände till tävlingen direkt med en turnering i Litauen.

jag kände brist på rytm i början men förutom det har jag ingen smärta längre: jag är redo igen för säsongsstarten.

Maxime Joris 2023 franska mästerskapen

Programmet 2024

I år kommer jag främst fokusera på den internationella kretsen och lite P1000 för att kunna lägga lite pengar åt sidan.

Efteråt ska jag som sagt vända mig till den internationella marknaden och försöka tjäna några P2000 om det inte finns några betydande FIPs på samma datum.

En partner i åtanke?

Jag är inte säker på min lagkamrat. Där åker jag till Dubai med Thomas Vanbauce. Jag vet också att jag ska göra franska mästerskapen med Filemon Raichman. Så i slutändan kommer jag att byta partner den här säsongen... åtminstone inte för tillfället.

Det är egentligen inte önskat att inte ha en permanent lagkamrat. Jag skulle vilja ha ett projekt med en partner, men Idag är det väldigt komplicerat att slå sig ner med någon. I slutändan oroar jag mig verkligen inte för det, jag hade blivit varnad av mina tränare. Jag lever dag för dag och jag accepterar det mycket väl.

Att få med en utländsk spelare skulle också vara ett bra projekt.. Jag har inte haft chansen än eftersom Jag bor inte till 100 % i Spanien, även om jag försöker gå dit ofta. Jag har inte den här livsstilen än, och det finns också språkblockering... Jag måste erkänna att det är lite av ett hinder. Dessutom startade jag internationella turneringar först i slutet av förra året, och jag koncentrerade mig främst till Frankrike och inte särskilt långt borta.

Hans förhållande till Philémon Raichman

Vi startade båda turneringar tillsammans förra året. För vår första turnering gjorde vi det en liten final på P2000, och då har vi vann en P1500.

Efter det, vi åkte båda till Chile och vi gjorde en FIP Rise final. den resultaten var verkligen uppmuntrande i slutet av förra året, men tyvärr presterade vi inte särskilt bra i P2000 i början av året.

I detta ögonblick, vi sa till oss själva att vi skulle ge oss lite tid, försöka se vem vi kunde leka med, men om vi hade möjlighet att utvecklas tillsammans igen, skulle vi göra det. Det här är vad vi gjorde i Litauen, men eftersom jag saknade rytm var det komplicerat.

Med Phil kom vi väldigt bra överens direkt, så varför inte fortsätta att göra några turneringar tillsammans.

Maxime Joris Philémon Raichman

Franska lagets mål

Det uppskattar jag Jag nådde min högsta ranking i Frankrike. Dessutom har jag ambitioner och vilja att tävla mot de bästa spelarna i världen.

Jag har den här viljan att lyckas padel, att representera mitt land vid VM eller EM. Så mina planer är större än att stanna i Frankrike.

Idag vet jag att jag potentiellt kan vara med på listan men samtidigt är jag kanske inte med i spelarna att ta i år, speciellt eftersom Jag är inte särskilt bra rankad internationellt. Det finns fransmän som är mycket bättre rankade än jag.

Å andra sidan spelar det ingen roll, jag behåller målet, och händer det så händer det. En sak är säker: Jag kommer att ge 100% för att försöka uppnå det.

Bordeaux P2 i sikte?

Det är ett mål. Å ena sidan kommer det att bero på mig eftersom jag kommer att behöva spela relativt bra. Å andra sidan, med min ranking, Jag kommer inte att kunna delta i turneringen direkt.

Jag hoppas kunna dra nytta av en Wildcard. Självklart kommer det främst att bero på vilken spelnivå jag kommer att producera mellan nu och då.

Viljan att åka till Spanien

Jag vill åka och upptäcka världen i Spanien. Det betyder inte att jag kommer att överge akademin i Bordeaux, långt därifrån. Jean-Thomas Peyrou gav mig mycket i år och förra året tackar jag honom så mycket för det.

Men det vet jag ocksådet går resor fram och tillbaka till Spanien trots allt, för att kunna gå vidare.

Den ekonomiska aspekten och sponsorer

Helt ärligt, 2023 kämpade jag ganska mycket. Uppenbarligen låg jag längre efter i den franska och internationella rankingen, vilket lockar sponsorer lite mindre.

I dag, för att vara helt transparent, är det inte det ännu. Jag kan inte säga till mig själv att jag lever på mina sponsorer eller att jag är ekonomiskt generös i turneringar och i mitt år. Dock, Jag kan tillåta mig själv att till exempel åka till Dubai. Det finns även andra FIP-turneringar som jag förbereder mig för. Dock, Jag är inte 100% säker på att jag kommer att avsluta mitt år med pengarna jag samlade in.

Trots allt har jag fortfarande en hel del sponsorer som följer mig i år och jag kan aldrig tacka dem nog för det!

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.