Möte med Mickaël Garcia, en amatörspelare som ger oss sin åsikt om de nya reglerna som förhindrar topp 500-spelare från att delta i P250.

Hans debut i padel

"För tre år sedan upptäckte jag padel lite av en slump. En vän hade tillgång till mark till reducerat pris genom sitt arbete, och vi gick för det utan att riktigt känna till reglerna. I början spelade vi som om det vore tennis, utan att riktigt förstå spelets subtiliteter. padel. Men de dagarna verkar avlägsna för mig nu. Det senaste året har jag tagit en avgörande vändning genom att på allvar ägna mig åt tävling. Jag började spela "på riktigt" padel, lära mig teknikerna, de specifika strategierna och helt fördjupa mig i den här sportens anda.”

En hälsosammare atmosfär

"Jag kan bara applådera det här beslutet att förhindra spelare rankade bland de 500 bästa från att delta i små turneringar. Förut var det vanligt att du mötte spelare långt över vår kategori (Top 200/500) i P250 eller till och med P100-turneringar. Det var nedslående, nästan orättvist, för spelare som jag som arbetar hårt för att förbättra sig och hoppas kunna vinna turneringar.

Denna nya regel gör P250-tävlingar mycket mer tillgängliga och rättvisa. De 500 bästa spelarna har ingenting att göra i dessa turneringar där de inte längre tjänar poäng, och framför allt krossade de drömmarna för små spelare som fann sig maktlösa mot dem. Nu är atmosfären i dessa turneringar friskare, och tävlingen är öppen för alla som verkligen har en chans att vinna.”

Målen för denna amatörspelare

"För det här året 2024 är mitt första mål att nå topp 2000. För närvarande är jag på gränsen till 2600:e plats, och jag känner att jag har potentialen och beslutsamheten som krävs för att ta mig över denna nya etapp. Sedan är det att vinna en P250-turnering på min lista.

Äntligen vill jag gå med i ett lag för lag-SM. Jag har alltid lockats av gemenskapsaspekten och lagandan padel. Att delta i lagtävlingar skulle inte bara tillåta mig att njuta av den här fantastiska atmosfären utan också att utvecklas genom att spela tillsammans med och mot spelare på olika nivåer.”

Dorian Massy

Ny följare till padel, Jag är fascinerad av denna dynamiska sport som kombinerar strategi och smidighet. Jag hittar i padel en ny passion att utforska och dela med dig på Padel Magazine.