Under vår vistelse i Sverige fick vi möjlighet att chatta med Omar Villavicencio, Ordförande för den mexikanska federationen Padel (FEMEXPADEL) och vice ordförande för APT Padel Turné.

”Fabrice Pastor och jag arbetar mycket bra tillsammans”

Santiago PLAZAS: Hur var din passion för Padel ?

Omar VILLAVICENCIO : ”Det är en passion som föddes av nyfikenhet. Jag har ett förflutet inom racketsport men en dag i min klubb i Mexiko, Såg jag för första gången ett fält av padel konkret, och sporten fascinerade mig mycket, sedan började jag träna det, göra tävlingar ... och idag är jag vice ordförande för APT Padel Tornet! "

lämpliga pte- vice - spelare

SP: Hur du träffade Fabrice Pastor, president för APT Padel Tower?

OV : "Jag har vetat Fabrice Pastor tack vare sin tävling, Fabrice Pastor Cup. Jag kände hans bakgrund och hans passion för padel ... Jag hörde att herr pastor tänkte sluta. Jag kontaktade honom och berättade om mitt turneringskoncept. Jag organiserade en turnering som gick mycket bra ... jag övertygade honom om att stanna kvar i världen padel, och vi fungerar väldigt bra tillsammans ... erbjuder en krets som finns på flera kontinenter. ”

SP: Hur förberedde du dig för denna turnering i Mexiko och vad fungerar en turnering för dig?

OV : ”När jag planerade den här turneringen i Puebla visste jag att tävlingsbegreppet skulle ligga till grund för nästa turneringar i Amerika. Resultaten var formidabla och oväntade även för Fabrice Pastor. Vi hade 350 pars registrerat under hela veckan ... Det var en högkonjunktur, även folk bad oss ​​att göra fler turneringar i Mexiko! ”

SP: Man kan säga att denna turnering är början på APT Padel Tower?

OV : ”Ja, det är en turnering som gjorde högkonjunkturen i Mexiko och som ledde till skapandet av APT Padel Torn. Jag trodde på Fabrice och han på mig ... världen av padel måste vara mycket tacksam till Fabrice Pastor. ”

Ändra padel i Mexiko

SP: Hur lyckades du gå från en enkel spelare till en stor spelare i padel ?

OV : ”Det hände som i en bok. När jag blev passionerad om padel, Jag såg alla dessa unga människor, dessa bollsamlare i Mexiko som inte hade möjlighet att utöva denna sport. När jag träffade Idrottsminister Castillo Jag förklarade mina bekymmer för honom och vi försökte ändra padel i Mexiko ... Jag skapade federationen av Padel i Mexiko och tack vare henne, vi kan hjälpa unga spelare ekonomiskt "femexpadel

SP: Vad saknas enligt dig i Mexiko för att ha fler spelare på den internationella kretsen?

OV: ”En Fabrice -pastor saknas! Det saknas turneringar och finansiering för spelare att gå på tävlingar och få internationell erfarenhet. Idag tack vare APT Padel Tour och Fabrice Pastor, spelare kan delta i vissa turneringar på mexikanskt territorium och för 2022, vi hoppas få ännu fler. ”

SP: För att avsluta intervjun, kan du dela med oss ​​av en anekdot som ligger dig varmt om hjärtat?

OV: ”Denna anekdot är av stor vikt för mig på det personliga planet. Efter att ha levt denna erfarenhet bestämde jag mig för att fortsätta arbeta i padel... På torget i Metepec, i Mexiko, organiserade jag ett socialt evenemang där vi inrättade en padel mitt på Place Centrale. Många föreningar var inbjudna liksom skolor från stadens fattigaste stadsdelar. Syftet med föreningarna var att hjälpa unga med missgynnade bakgrunder ... Under hela veckan introducerade vi padel runt omkring 500 ungdomar. Den här veckan var väldigt stark för mig och idag ger det mig fortfarande denna önskan att hjälpa missgynnade unga att träna padel ! "

 

För dem som vill se intervjun i sin helhet (på spanska), sker den precis nedan:

 

 

Colombianer älskar det padel ! Så ja, vi är inte de bästa, men det viktigaste är att delta. Du förstod det, jag är chico som kommer från Bogota och jag tänker markera padel av mitt avtryck med Padel Magazine.