Vi hittar Paul Daulan, seriens huvudperson I hjärtat du padel efter sex månader Padel Stuff Bilbao, under ledning av den tidigare proffsspelaren Andoni Bardasco.

Tio år på sex månader...

"De områden där jag har förbättrats mest som spelare är försvar och spelförståelse i allmänhet: rörelse, hastighetshantering, rytm, maskeringsskott...

I Pau tog jag inga lektioner, jag var utlämnad åt mig själv: jag spelade mina spel, jag förbättrade mig lite men jag behöll fortfarande mina fel. När du träffar någon som Andoni, som verkligen kan den här sporten och alla dess aspekter, är det ett enormt lyft för utvecklingen. Vi pratar om någon som var bland de bästa i världen, som coachades av tränare i internationell klass, som Gaby Reca, Horacio Clementi...

Med den takt jag hade innan jag åkte till Bilbao, skulle det ha tagit mig tio år att utvecklas som jag har gjort under de senaste sex månaderna! När jag kom fram fick han mig att förstå att jag inte visste hur jag skulle röra mig eller försvara, att jag alltid var långt ifrån bollen... Jag insåg direkt att det fanns jobb att göra!”

Paul Daulan och Andoni Bardasco diskussion padel

Validerat mål: framsteg som coach

"I Frankrike tog jag TFP, det är väldigt bra för att lära sig hur man skapar en session, för att känna till huvudprinciperna för denna sport. Detta är mer än tillräckligt för att rikta sig till en publik på introduktionsnivå, men det krävs ytterligare fördjupad utbildning för att kunna coacha konkurrenskraftiga spelare. Och det är precis vad jag har gjort det senaste halvåret.

Som lärare tycker jag om det eftersom jag har en helt annan publik. Jag har spelare på alla nivåer, unga människor som drömmer om att bli proffs, men också nya som aldrig har spelat racketsporter! Detta gör att jag kan förbättra mig på alla områden och bredda mitt kompetensområde.”

En ny roll inombords Padel Stuff

”Jag deltar mer och mer i alla kurser som Andoni anordnar och jag ger fler och fler lektioner dagligen. Detta kommer från en förfrågan från mig och tanken är att bli tränare på heltid Padel Stuff Från september och framåt.

Vi kommer väldigt bra överens med Andoni, vi har utvecklat en utmärkt organisation som gör att jag kan blomstra samtidigt som jag möter ett behov.

Diskussion Bardasco Daulan Inaki Padel Stuff Bilbao

Som jag sa tidigare har vi både nybörjare och spelare som tävlar, även på hög nivå, med baskiska nummer 1 under sexton, tennisspelare som har spelat på ATP, spelare som deltar i FIP Tour... Andoni tar hand om av spelarna på morgonen ser han alla deras framsteg, och på eftermiddagen får jag dem att arbeta med dessa tidigare identifierade områden.

Det kommer mycket folk, folk från alla håll, och äntligen finns det plats för ytterligare en lärare. Så tanken är att jag stannar minst ett år till.

Och sedan kommer det, som du redan vet, en andra säsongen av At the Heart of padel, med en annan spelare, och det är intressant att jag också kan hjälpa den här personen lite, överföra till honom på mitt eget sätt allt som Andoni lärde mig.”

Få trovärdighet

"Målet när jag bestämde mig för att komma till Bilbao var att förbättra mig som spelare för att bli mer trovärdig som tränare. Få nivå för att kunna sända fler saker och även kunna hjälpa mer erfarna spelare.

För närvarande tränar jag i snitt tre gånger i veckan: vi har en grupp med Andoni, men jag gör inga turneringar för tillfället eftersom jag inte riktigt har tid. Jag har bara spelat en turnering i Bilbao sedan jag kom. Om jag kunde skulle jag vilja kunna göra mer, till och med återvända till Frankrike för att spela mer, men utan någon riktig sportslig ambition. Tanken vore att göra det mer för skojs skull, för att omsätta det jag jobbar med i praktiken, för att se mina framsteg i ett tävlingssammanhang. Just nu har jag inte tillräckligt med tid för att göra det, men i framtiden tänker jag definitivt delta i turneringar igen.”

Paul-daulan-Padel-grejer-del-pista-av-padel

Områden att arbeta med att följa At the Heart of the padel

"Jag måste alltid förbättra mig i allt som har med att spela överheadskott: bandeja, vibora, smash... I Andonis tillvägagångssätt måste du vara bra på baslinjen för att vara bra på padel. Och eftersom han arbetar långsiktigt med mig, ville han först lägga grunden på något sätt för att jag ska kunna utvecklas hållbart. För att göra en lång historia kort, jag har spenderat relativt lite tid på nätet under de senaste sex månaderna! (skrattar)

Men nu när jag har fått lära mig några grundläggande färdigheter kommer vi att kunna ha kul och träna på allt som har med höga bollar att göra!”

Paul Daulan I hjärtat av padel bandeja padel stuff

Skillnaderna med Frankrike

”Här är spelarna generellt sett ganska bra i försvaret. Generellt sett, oavsett nivå, försöker folk först vara exakta, att inte göra misstag innan de vill göra avgörande skott. I Frankrike ser vi ofta mer aggressiva spelare, som letar efter vinnande poäng. Det är en skillnad i sinnestillstånd som kommer från det faktum att i Frankrike spelarna av padel kommer ofta från tennis, medan det i Spanien finns en kultur av padel I åratal. Det är i slutändan helt vettigt och skillnaden i filosofin bör minska med tiden.”

En ny kändis?

"Det är sant att när folk kommer till akademin säger de ofta till mig att de såg mig på Padel Magazine. Det är så klart trevligt att se att folk följer serien, men vi är inte ännu vid den punkt där vi kan prata om berömmelse! (skrattar)"

Vi kommer att göra räkenskaperna igen i slutet av säsongen!

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !