Paul Daulan, seriens huvudperson Vid hjärtat av padel, ser tillbaka i video på sina första trettio dagar i Bilbao, som student vid akademin Padel Stuff. Extrakt.

Förbättra dig själv både som spelare och tränare

"I slutet av TFP hade jag i tankarna att flytta, att åka till Spanien för att se vad som hände. Det är här det finns flest spelare, det är där det finns mest perspektiv på träning, så jag ville komma hit för att försöka förbättra både som spelare men framför allt som monitor.”

Skälen som fick honom att gå med Padel Stuff

"Jag hade kontakt med Andoni (Bardasco), som var en professionell spelare, som tränade och spelade med de bästa spelarna i världen, så han har den expertisen. Kontakten gick väldigt bra, han pratar franska och det finns inget bättre sätt att kommunicera än att prata samma språk. Jag tyckte också att han var väldigt lärorik. Det här är de tre anledningarna som fick mig att komma till Bilbao, en stad som ligger 2 timmar från Pau, så det tillåter mig att inte vara för långt från min familj och mina vänner. Det tippade också vågen.”

spansk kultur

"Bilbao är landet där Pintxo. Här äter vi klockan 16, vi äter vid midnatt, medan jag innan var van vid att äta klockan 00, 08, 00... Det är oväsen överallt, men det är levande, och det är fantastiskt. Människor tillbringar tid på barer, på restauranger, just nu är det trevligt, det är varmt, det är de aspekter som jag verkligen gillar med det spanska livet.”

Resultaten efter en månad

"Jag lärde mig mycket. Det som slog mig mest var Andonis krav, oavsett om han tränade eller när han lärde mig att ge lektioner. Hans krav på rörelsen, på benen, på positionerna som ska hållas, på rytmen... Allt det där är verkligen intressant att se.

Sedan ser vi att ingenting görs på måfå, vi måste försöka förstå varför vi gör saker, varför vi spelar på den här platsen eller den där. Andoni insisterar på att kontrollera spelet, och allt detta lär sig genom att ha en solid grund och lägga till verktyg till ditt spel lite i taget.

Jag har fortfarande mycket att lära, men jag är väldigt nöjd med den här första månaden med Andoni.”

För att se videon i sin helhet, klicka nedan:

Xan är ett fan av padel. Men också rugby! Och hans inlägg är lika slående. Fysisk tränare av flera padel, han avslöjar atypiska inlägg eller behandlar aktuella ämnen. Det ger dig också några tips för att utveckla din kroppsbyggnad för padel. Det är uppenbart att han påtvingar sin stötande stil som på fältet padel !