Scatena/Maigret-paret lovar att vara explosivt, på marken men inte bara. Mycket nära utanför planerna berättar de två nya lagkamraterna om hemligheterna bakom deras samarbete!

"Utan plan kom vi alltid väldigt bra överens"

Padel Magazine : Hur kom detta Scatena/Maigret-samarbete till?

Jérémy Scatena: "För min del föddes den här idén i slutet av 2020 när Tison och Bergeron bestämde sig för att spela tillsammans, men jag vet inte riktigt varför jag inte kontaktade Adri och det blev inte så."

Adrien Maigret: ” I slutet av 2021 deltog jag med Scat i 2 turneringar, Nîmes och Toulouse. 1:an vann med stor svårighet under mycket specifika förhållanden och 2an förlorade vi 6/3 7/6 mot Thomas Leygue och Bastien Blanqué som var väldigt vältränade den här tiden på året. Vi kände att vi kunde göra bättre ... och att med lite mer träning till höger och under förhållanden som gynnade oss lite mer, kunde vi göra mycket bättre.

Efter det kom jag ur dessa två turneringar efter att ha haft väldigt roligt, jag kände mig väldigt bra på planen och jag fann att Scat var en väldigt bra partner för mig. Utanför planen kom vi alltid väldigt bra överens. Vi tillbringade mycket tid tillsammans under de olika mästerskapen som spelades med Frankrikes lag. Vi har en bra känsla, men som motståndare blev vi ofta lite stekta (skratt) "

Padel Magazine : På pappret är ni två spelare till vänster. Och till sist... hur var rollerna fördelade, hur ställde du dig till positioneringen?

Jérémy Scatena: "Vi är två spelare till vänster, men Adri har velat prova sig till höger ett tag och han började göra det i år i Marbella, särskilt genom att spela matcher med Johan (Bergeron). Jag tror att han har stor potential på den här sidan, speciellt i anfallet.

Adrien Maigret: " I mitt huvud har jag aldrig tänkt på att spela till vänster med Jérémy. Den främsta anledningen är att Scat är en professionell spelare. Han ägnade hela sitt liv åt padel och sedan flera år tillbaka. Han är väldigt effektiv till vänster och han har en väldigt kraftfull smash.

För min del ägnar jag mindre tid åt träning än honom, jag jobbar vid sidan av. Även om padel är väldigt viktigt för mig, jag anser mig inte vara en proffsspelare. Jag försöker så mycket som möjligt med de möjligheter jag har att spela så mycket som möjligt, men det är inte min huvudsakliga aktivitet. Dessutom spelade jag ganska mycket till höger för att få sparring från min kompis Benjamin Tison och jag har alltid älskat att spela till höger. Min första officiella match till höger var i Marbella vid EM 1 och jag tycker att jag gjorde det ganska bra. "

"I anfall kommer vi att vara riktigt starka, nu måste vi jobba på försvaret"

Padel Magazine : ”Adrien Maigret till höger: tror du att det potentiellt finns en väg att gå ännu längre? Tror du att det kan vara ännu farligare? "

Jérémy Scatena: "Jag tror att vi i anfallet kommer att vara riktigt starka, nu måste vi jobba på försvaret och i synnerhet vissa spelmönster för att snabbt ta tillbaka nätet. När vi vet kvaliteten på Adrien i farten och för att blockera motstridiga smashar, borde vi hitta en lösning! ” 

Adrien Maigret: "Jag tror att jag har egenskaper i mitt spel som gör att jag kan prestera bra till höger. Men jag har fortfarande mycket att jobba på för att bli lika stark som till vänster. Det är en ny utmaning för mig. Jag gillar det ! "

Volley mager scatena

Padel Magazine : ” En fråga till Adri: kommer Scat att ge dig tillbaka leendet och glädjen av att spela på en plan? "

Adrien Maigret: ” Det som är säkert är att Scat är en konkurrent och jag vet att han i varje match kommer att ge allt och kämpa till slutet. Och för mig är det viktigt. För det kan hända mig att släppa taget mentalt när det går fel. Jag tror att det kommer att göra mycket gott för mig. Hans erfarenhet av proffskretsen kommer också att tjäna mig mycket taktiskt. Vi får se med tiden, men de få matcherna vi spelade kom jag alltid ut väldigt nöjd även i händelse av en förlust så det är ett ganska bra tecken.

Padel Magazine : Den här gången är frågan riktad till Scat': Har Adri det temperament som krävs för att förbättra dig och "få dig tillbaka på rätt spår"?

Jérémy Scatena: "Redan tror jag inte att många känner till det, men jag har mycket samhörighet med Adrien. Jag tillbringar mycket tid med honom på franska lagmöten. Han är en kultiverad person som har karaktär och som gillar att debattera. Det är trevligt att dela tid med honom. På nivå padel, det var ett tag sedan jag hade en fransk partner för att vara konkurrenskraftig, enda gången var 2020 och de avbröt allt helt (skratt)... Så redan när det gäller motivationen för de franska turneringarna är det något annat. "

"Vi ska göra internationella turneringar tillsammans"

Padel Magazine : Kan vi säga att detta par är byggt med ett enkelt mål: att bli mästare i Frankrike 2022?

Jérémy Scatena : " Jag vet inte om vi rimligen kan sikta på att bli franska mästare i början av året, aptiten kommer med att äta. Jag tror att vi måste ha som ett första mål att ha ett konkurrenskraftigt sätt att spela, att göra maximalt med turneringar och träningar tillsammans för att få förtroende i vårt lag. ” 

Adrien Maigret: ”För tillfället kommer vi först att fokusera på vad vi måste sätta på plats på marken för att vara effektiva. För det ska vi försöka spela så många turneringar som möjligt i Frankrike fram till mars, sedan sätter vi upp mål efteråt. Det som är säkert är att vi bestämde oss för att spela tillsammans för att vara så effektiva som möjligt. ” 

Padel Magazine : Kommer vi att se dig på internationella turneringar (APT Padel Tour, FIP Tour... WPT, Open som kommer att äga rum i Frankrike)? 

Jérémy Scatena: "Ja, vi ska göra internationella turneringar tillsammans, det är säkert." 

Adrien Maigret: "Ja, vi vill spela internationella turneringar tillsammans, men Scat är dirigenten. L'BENÄGEN är en allt effektivare krets så för att han ska kunna behålla/eller till och med förbättra sin ranking måste han nödvändigtvis spela med en partner som låter honom komma in på finalborden och varför inte seedas. Jag kommer att göra mig tillgänglig när Scat behöver mig den dagen han inte har en starkare eller högre rankad partner än mig.”

Maigret: "Jag vill hitta min plats i det franska laget"

Padel Magazine : Ambition Team France också. Adrien, är att spela till höger också ett klokt val att återintegrera henne? 

Jérémy Scatena: ” För min del var det senaste världsmästerskapet ingen succé eftersom jag insåg vikten av att ha samhörighet med en partner, för förutom Ben och Jo som spelade tillsammans till slut hade jag inte spelat med någon annan, vilket gjorde att jag i en besvärlig position. Att spela ett helt år med Adrien är en viktig poäng för att vara ett viktigt par i Frankrikes lag. "

Adrien Maigret: ”Personligen tänker jag inte på det i dag. Självklart vill jag hitta min plats i Frankrikes lag, speciellt eftersom det togs ifrån mig av oförsvarliga skäl. Men jag vill inte prata om det, det är i det förflutna, jag har gått vidare. Jag vet i alla fall att jag har nivån för att vara där igen. Det är upp till mig att visa det på planen 2022! ” 

Nasser Hoverini

Passionerad om fotboll upptäckte jag padel år 2019. Sedan dess har det varit galen kärlek med den här sporten till den grad att överge min favoritsport.