Här är Situationen. jag är lagt ut på nätet medan min partner är kl service. Hur ska jag plats och hur akt relaterat till retour ?

Taktisk redaktion för att vara välplacerad i början av en punkt padel. Vi fokuserar ofta på den aktiva personens spel, den som rör bollen, men hur är det med spelarens passiva spel vid nätet under vårt lags servicespel?

För att exemplet ska vara tydligt för alla kommer vi att vara rätt spelare stationerad på nätet under ett servicespel från vår partner.

Första punkten

Servern startar på höger sida och måste ansluta till nätet till vänster. Min startposition kommer att vara något i mitten för att täcka så mycket av banan som möjligt. Efter serven, eftersom spelet kommer att börja på min diagonal, måste jag hålla mig på ett rimligt avstånd från nätet för att förhandla fram bollarna i mitten, grundbollarna i diagonalen och komma åt de höga bollarna. Detta gäller för alla tjänster som går till sidofönstret. Om din partner säger till dig att han kommer att tjäna i centrum, tveka inte att täcka din högra sida lite mer, samtidigt som du förblir i din grundposition vid nätet.

Andra punkten

Vi spelar nu i en "grundläggande" position och inte i australiensisk stil. Från min grundposition vid nätet, om min partner säger åt mig att servera mot sidofönstret, måste jag, innan jag återvänder, tänka på att täcka min diagonal genom att komma närmare nätet. Om han säger åt mig att leta efter mitten så kommer jag att behålla min basposition.

Följ med min partner framåt

Vi ser att denna taktik används oftare de senaste åren. Målet är att börja tillräckligt långt från nätet för att klättra samtidigt som min sambo. Vi vet var bollen ska ta vägen och vi kommer att ta vår mest lämpliga och logiska position innan returen.

Hur är det med lobs?

Vissa återvändare bedömer bara efter lobbavkastning. Andra använder dem bara under andra servar. Nu när du förstår positionering, låt dig inte luras. Om du är i vändarens diagonal, förutse hans spel genom att placera dig lite bakom; men var noga med att inte visa det för tidigt, trigga precis innan motståndaren slår bollen annars riskerar du att bli passerad.

Att stötta framåt, diskutera med din partner för att skapa en bra stigning till nätet är viktiga steg för en bra lansering av spelet och ett bra nätgrepp. Dessa åtgärder är inte särskilt komplicerade att genomföra men förbättrar attacken avsevärt. Gå!

Julien Bondia

Julien Bondia är lärare padel på Teneriffa (Spanien). Kolumnist och rådgivare, han hjälper dig att spela bättre genom sina handledningar och taktiska/tekniska artiklar padel.