Au 4PADEL bordeaux under Cupra Padel-Point Tour, intervjuade vi Thomas Vanbauce, precis efter att ha diskuterat med sin partner Dorian deMeyer.

Upptäckten av padel upp till den franska topp 10 med Dorian

"Detta är Dorian som presenterade mig för padel 2017, eftersom en klubb hade öppnat bredvid hans arbete: The Big Padel. Efter att ha spelat tennis i tjugo år (rankad 3/6) hade jag en känsla av att jag hade fullföljt turnén i denna sport. Jag ville ha förnyelse och padel anlände. Första tiden på planen var ganska speciell, men vi höll ut. Efter bara några matcher var vi helt hooked, vi spelade hela tiden.”

"Vår vänskap med Dorian fortsatte på banan. En trevlig anekdot: under de tre första turneringarna tillsammans bråkade vi varje gång och vi lämnade planen väldigt arga. Det tog oss två dagar att prata igen och till slut hittade vi varandra och lämnade aldrig varandra igen. Jag vill inte kasta blommor, men jag pushade lite för att spela med honom igen och göra turneringar igen. I slutändan tror jag att det lönade sig och faktiskt kompletterar vi varandra väldigt bra på banan och vår vänskap är lycklig: det är inte en förening som standard."

"I september 2022 nådde jag min bästa ranking: 10:e franska."

Experimentera med andra spelare

”När Dorian blev skadad spelade jag med Loïc The Panse, Yann Auradou et Ludovic Avbryt : tre helt olika och helt olika upplevelser av Dorian. ÇDet gjorde mig bra eftersom jag äntligen kunde definiera mig själv som en spelare, individuellt, medan vi fortfarande tänkte som ett par med Dorian. Det tillät mig verkligen få förtroende för mina egenskaper och som spelare, att ta mitt ansvar, oavsett om det är taktiskt, när det gäller val, när det gäller kommunikation. Den här upplevelsen gjorde mig bättre, mentalt och i mitt spel.”

Jean-Thomas ger oss mycket lugn

”Under hela den här perioden när Dorian inte kunde spela hade JT bara mig. Jag var ganska privilegierad. Jag jobbade mycket på försvaret, en av mina svaga punkter. Han gav mig verkligen förtroende. Han är någon som upplevt den höga nivån före oss, han ger oss mycket sinnesro angående våra resultat som inte nödvändigtvis var de förväntade i år. Hans debriefings är betryggande och gör oss gott, speciellt när nederlagen är tunga. Han tvekar inte heller att berätta vad som är fel, att komma in i oss, det finns ingen inget filter mellan oss. "

Fokusera på den internationella rankingen och "Frankrike efter lag"

"I år lanserade vi internationellt med Dorian, det är jag för närvarande 294:a världen över och målet är attnå 200:e plats i slutet av året. Vi åker på en amerikansk turné under hela november månad med 3 eller 4 turneringar. Målet är att tjäna så många poäng som möjligt för att ta sig upp i rankingen och komma in i toppseeden i vissa FIPs. Tillbaka i Frankrike kommer vi att attackera förberedelser inför de franska lagmästerskapen som kommer att äga rum i Toulouse den 8-10 december, där vi har en andraplats att försvara och vi vill gå för All In eller ett annat lag för titeln Frankrikes mästare. Detta ligger oss varmt om hjärtat med Dorian, eftersom vi började på Big Padel och vi vill representera vår klubb så bra som möjligt och tackar den för dess stöd.”

Den franska teampraktiken: en blandad upplevelse

”Jag fick veta att jag blev uttagen till förberedelsekurs för Worlds i Dubai, utan Dorian. Det var en väldigt speciell känsla för mig, för samtidigt var jag glad för min egen skull men jag var nästan mer besviken över att vi inte var där båda två. Jag hade svårt att njuta av stunden.”

"Trots det var det verkligen en bra erfarenhet. Jag kände mig riktigt bekväm, lyssnade på alla råd. Spelmässigt var det kanske inte mitt bästa ögonblick, men jag tror att jag ändå var trogen den jag är och respekterade de värderingar jag har på planen. Det var det viktigaste för mig som spelare. Nu när jag har smakat det här vill jag uppenbarligen ha mer, Jag vill ha den här baddräkten. Det är därför vi tränar varje dag: att uppleva stunder som dessa.”

Paris Major-kontrovers: "den wild-card är inte förtjänt, det krävs”

”Om jag ska vara ärlig så hade jag inte förväntat mig det alls. Jag var verkligen övertygad om att spelnivån och vår internationella ranking gjorde att vi skulle förtjäna detta wild-card. Vid den tiden var jag arg på dem som tog det här beslutet, delvis på Pablo Ayma.”

"Tyvärr finns det ingen ingen merit inom sport, det är grymt, så är det. Det finns val att göra, för tillfället är det inte för oss. Men jag vill verkligen se till att vi som team och som individer, Dorian och jag, verkligen är så rena som möjligt och verkligen raka i våra stövlar. Vi har inget att klandra oss själva för, och vi har alltid gjort rätt. Nu måste vi acceptera det och gå vidare. Och som JT sa mycket bra: "vi kommer inte längre att behöva förlita oss på wild-card, du måste gå in i dessa turneringar med poängen och med spelnivån, helt enkelt.""

Kvaliteter och fel hos Dorian

"Hans lugn i försvaret. Jag är van vid att han tar tillbaka allt, på planen ser vi att allmänheten applåderar och tänker att poängen är över och Dorian får oss tillbaka in i rallyt. Jag har fullständigt förtroende för hans kvalitet som försvarare, han är otrolig.”

"Jag vill absolut ha hans backhand volley, det är en riktigt stark sida för honom och om jag kan få det kommer jag att skriva på det varje dag.”

"Och bristerna? Verkligen, du satte mig i en position där... När det är lite heta stunder och vi inte spelar bra, hantenderar att sänka huvudet lite. ÇDet påverkar mig inte, men jag har verkligen intrycket av att det galvaniserar motståndarna. Vi måste jobba på det."

Léa Deutsch

Passionerad om Padel sedan 2018 med många erfarenheter inom kommunikation och innehållsskapande vill jag dela min passion med dig genom mina skrifter.