Jo Wilfried Tsonga (35 år gammal) är inblandad i padel. Han lanserar med Anthony Lopes All In Padel, en kedja av padel premie. I samband med invigningen av centret i Lyon, Padel Magazine intervjuade den franska tennisspelaren.

Ett naturligt projekt

”Allt byggdes helt naturligt. Vi hade ett projekt på All In Tennis i Lyon med Thierry (Ascione) och vi hade möjlighet att återställa den här webbplatsen. Det första vi tänkte på var padel. "

"Det är den moderiktiga disciplinen just nu ökar den verkligen, vare sig i Frankrike eller internationellt. Med Johan Bergeron, som är en stor mästare och Anthony Lopes (OL-målvakt), en entusiast, vi trodde att det skulle vara fantastiskt att kunna skapa en plats att spela. ”

tsonga lopes bergeron ascione 4 spelare alla in padel utställning

"De padel är ett ögonblick av delning ”

”Jag kommer att försöka avsluta min karriär som tennisspelare tyst. När jag spelar padel, det är en hobby för tillfället, med vänner. Det är ett gemytligt ögonblick, av delning. Naturligtvis, när jag slutar, kommer jag att spela mer. ”

”När jag avslutar min karriär kommer folk att se mig bakom fönstren som hejar på spelarna på den franska kretsen. Jag spelar med kompisarna. Jag gav mycket i tennis. ”

”Det är en sport som kommer att samlas mycket, för det är lätt att ha kul de första timmarna, och det är sant att det är fantastiskt. ”

jo tsonga padel förhand allt in

"Vi måste separera dessa två sporter"

”Det som är fantastiskt är att vissa tennisspelare inte går upp i farten, och ändå spelar de mycket bra. padel. Det finns likheter mellan de två sporterna, det är obestridligt. En tennisspelare är bekväm på padel. "

"Men de är två riktigt olika sporter och jag tror att jag är väldigt stark på padel, det förtjänar lika många timmars träning som det tar i tennis för att vara bra. Dessa två sporter måste separeras. Jag skulle vilja att vi kunde hitta likheter i tillvägagångssättet och användarvänligheten. ”

"Mer och mer padel på tennisturneringar ”

”Det har vi ofta hittade padel på tennisturneringar, särskilt vid Montpellier eller Master 1000 i Madrid, där mycket marknadsföring för padel var gjord. På sajten finns det många padel et vi ser många tränare som tar sina spelare dit. "

”Svenska tennisspelare är spelare som spelar padel och som också har spelat squash mycket tidigare. De padel är halvvägs mellan tennis och squash. ”

tsongastil padel utställningstillägg

Jo, en vänster spelare

"På padel Jag skulle ha problem med att denaturera mig själv för mycket, Jag kommer istället att sätta slaggblock!

Videointervjun: 

Lorenzo Lecci López

Från hans namn kan vi gissa hans spanska och italienska ursprung. Lorenzo är en flerspråkig passion för sport: journalistik genom kallelse och händelser genom tillbedjan är hans två ben. Dess ambition är att täcka de största sportevenemangen (OS och världar). Han är intresserad av situationen i padel i Frankrike och erbjuder förutsättningar för optimal utveckling.