Au Cupra Padel-Point Tour den 4PADEL Bordeaux har vi hört mycket om den här unga spelaren från padel : Antoine Julien. Så vi gick för att träffa honom, för att lära oss lite mer om hans projekt och hans ambitioner.

En vardag fylld av padelutan att glömma sina studier

”Jag är 15 år gammal, jag går i första klass på Victor-Louis gymnasiet i Talence (binationell fransk-italienska klass). Min farbror Laurent De Barbeyrac (franska nr 72) arbetar i padel och fick mig att gå. För tre år sedan tog jag mina första lektioner med Jean-François Fabre i Gradignan. Jag gillade det direkt, jag var helt hooked.”

"Mer motiverad än någonsin efter ett tvåårigt uppehåll, återupptog jag snöskor i oktober 2022 med lektioner på Big Padel med JT Peyrou. Nu följs jag av Florent Couturier, här på 4Padel Bordeaux, i ett mer seriöst projekt med träning på 10 timmar per vecka. Vi gör även fysisk träning, taktik, mental coachning, näringsuppföljning.”

"Målet är att kunna balansera mitt dagliga liv mellan träning och lektioner för att inte ha några luckor och ha tid att träna."

Nå topp 1000 före januari 2024

"För närvarande är jag rankad 1772ème, med några segrar i P100 och P250. Jag vill satsa på P500 och nå topp 1000 före januari 2024. Jag skulle också vilja en dag gå med i de franska topp 30 och representera Frankrike internationellt, i FIP och Premier Padel. "

Antoine Julien

Spanien i korset?

"Jag har redan fått reda på det spanska akademierna som tränaren för det franska laget Pablo Ayma. Han tränar Julien Seurin, Philemon Raichman, Manuel Vives, som är franska topp 30 och topp 200 på FIP. Det är väldigt bra spelare som har gjort snabba framsteg, så det har resultat.

Christian Gutierrez (Sanyos brorson) har sin akademi i Santander, jag har redan tagit några lektioner med honom. Jag frågar mycket, det är ett projekt som ligger mig varmt om hjärtat och eftersom det är en passion ger jag allt som krävs för att nå mina mål.”

Det franska laget i perspektiv

"Ta ett exempel Timéo Fonteny och Yohan Boronad, mer mogen på området och med mer erfarenhet, vilket jag inte har idag. Har börjat på riktigt padel för ett år sedan och är där jag är tycker jag att det redan är ganska bra och det är långt ifrån över. Projektet att vara med Frankrike laget, självklart funderar jag på det, men för tillfället har jag inte den nivån och det är normalt eftersom jag inte har den erfarenhet och tid på plats som dessa unga människor har. Men om jag får plats på en dag kommer det att bli fantastiskt.”

”Jag gjorde inte de franska ungdomsmästerskapen i år eftersom jag inte hade en partner och jag hade inte tränat tillräckligt. Det hade inte ens gått ett år sedan jag var tillbaka på allvar, så jag föredrar att vara vältränad och prestera bra, snarare än att åka dit för att göra ett framträdande.”

Utvecklas som spelare och man tack vare sponsorer

"I dag, Jag letar aktivt efter sponsorer att stödja mig i mitt projekt. Jag har en klubb My Padel på La Brède som har varit med mig sedan starten, jag tackar dem enormt, med 4Padel som också följer med mig. Mina föräldrar, naturligtvis, utan vilka ingenting skulle vara möjligt.”

"Jag letar efter sponsorer som skulle göra det möjligt för mig att utvecklas som spelare och som man: näringsrika sponsorer, sponsorer för idrottshallar, för att utvecklas fysiskt och även mentalt. Den mentala delen, som vi vet, är extremt viktig i padel. "

”Om folk är intresserade av att följa mig i mitt projekt och är redo att lita på mig, så har du mina nätverk och mina kontaktuppgifter. Så fortsätt, lita på mig."

För att följa Antoines nyheter, här är hans Instagram-konto.

Se hela hans intervju:

Léa Deutsch

Passionerad om Padel sedan 2018 med många erfarenheter inom kommunikation och innehållsskapande vill jag dela min passion med dig genom mina skrifter.