Vi har misstänkt det i några veckor, det är nu officiellt: Johan Bergeron kommer ut i pension att återuppta sin yrkeskarriär. Sedan några månader, vi såg honom igen i backen. Sedan början av året, den som meddelade sin pensionering i november 2022 har redan spelat två turneringar, inklusive en FIP.

Återgå i spetsen för Johan Bergeron som i år kommer att förknippas med Max Moreau, både på den nationella och internationella kretsen. Tillbaka i lek, förklarar Johan Bergeron för oss hennes beslut et hans ambitioner för denna förnyelse.

Jo är tillbaka

En hel del personer misstänkte redan detta. Sedan slutet av förra säsongen har folk sett mig på planen lite mer. Sedan oktober, Jag bestämde mig för att börja igen.

Vi hängde runt lite innan vi tillkännagav det eftersom jag fortfarande hade några detaljer att reda ut innan jag tillkännagav det officiellt. Sedan slutet av förra året började jag göra några turneringar igen och i början av 2024 har jag redan gjort två turneringar.

En brist på padel

Jag insåg det, efter att ha slutat på riktigt Jag saknade landet och att min plats var på planen. Så jag älskar det jag gör: att coacha på akademin, vara med den tävlande gruppen osv. Men jag ser mig inte vara borta från planen längre.

Motivationen återvände så smått. När jag gjorde Rom, med de fina förutsättningarna, började det få mig att tveka. Sedan, när jag kom till All In för att jobba, lämnade jag det äntligen bakom mig. Efteråt såg jag Roland Garros och det är sant att det här är saker jag vill ta del av. Jag känner att jag till slut inte avslutade det jag skulle göra.

Lag Frankrikes mål?

När vi smakade Team France, vi vill tillbaka. Efteråt måste jag bevisa mig själv. Jag slutade spela i ett år, nivån på franska spelare ökade.

Vi har nu ytterligare två pensionärer: Ben Tison et Jérémy Scatena. Det kommer att skada Frankrikes lag, det är en säkerhet. Men om jag får vara med igen, i år, skulle jag vara den lyckligaste. Hur som helst, Jag kommer att göra allt för att.

Johan Bergeron

En nödvändig paus

Jag ångrar mig inte och om jag slutade någon gång var det för att jag verkligen behövde göra det. Jag tror att skärningen tillät mig att inse det min plats var på planen och mitt liv är att spela.

Jag jobbade redan på All In och hjälpte till med utveckling. Jag tränade mycket mindre som ett resultat. Jag kände att jag var det efter en cykel och jag behövde verkligen klippa det med säkerheten att jag inte skulle börja igen. Förutom att lusten så småningom kom tillbaka. Dessutom vill du spela när du ser andra spela. Till sist, Jag ångrar inget.

Den internationella kretsen som en prioritet

Prioriterat i år blir det Premier Padel. Hoppas kunna återvända med Max på P1 också. För P2 tror jag att det blir krångligt. Vi kommer också att göra lite FIP för att få poängen och komma in i P1 och Grand Chelem.

På den franska banan, om jag kan P2000, jag kommer att göra dem. För resten, att se beroende på kalendern och mina åtaganden med All In.

Kombinera professionell karriär och ansvar på All In

I oktober gick jag till Thierry för att berätta för honom att jag ville återvända till fältet. Han var mycket förstående. Tillsammans hittade vi en organisation för att kombinera All In och min spelarkarriär.

Jag tar inte längre hand om allt som rör centrumledning och utveckling av All In. Jag kommer att stanna på marken, med Akademien och tävlingsgruppen eftersom jag känner att det är där jag skulle kunna bidra mest.

Vi kommer också att utveckla praktikplatser. Detta är något som vi inte har gjort tillräckligt. Detta är vad jag kommer att fokusera på för All In.

Ambitioner inför 2024?

Som bäst var jag 107e för World Padel Tour. I FIP erkänner jag att jag har glömt för länge sedan. Jag har ingen ambition korrekt för klassificering. En sak är säker, Jag vill gå så långt som möjligt.

Jag måste se också för min kropp har inte rört sig på ett år. Se om rytmen återkommer snabbt. För tillfället, Jag är nöjd med min spelnivå, även om det ännu inte är perfekt.

Jag har ingen press angående rankingen. Jag vill komma till runt 100e plats eftersom jag aldrig var. Men vi får se hur det utvecklas och vilka resultat vi kommer att uppnå.

Återupptagande av en professionell livstakt

Det är säkert att det plötsligt inte längre är en fest. Jag äter hälsosamt, jag tränar: det är återkomsten av livet för en professionell idrottare. Jag har gjort det förut så jag vet att jag kan göra det igen.

När jag är motiverad vet jag att jag kan lägga i alla ingredienser för att komma dit. Och det är vad som händer just nu.

Kontrovers kring N1?

Angående Nationale 1 måste jag erkänna att jag är lite äcklad. Men det finns regler och de måste respekteras. Jag tycker ändå att förordningen är inte perfekt och jag är inte ensam om att säga detta eftersom jag inte är den enda som har gjort detta misstag.

Återigen är jag FFT-licensinnehavare. Jag ser inte om det är licensierat padel, multiracket etc. I december var det inga problem. En månad senare var vi tvungna att återutge en lista. Jag har inte kollat ​​någon av spelarna på min lista som deltog i december. Det är bara jag som är orolig.

Jag tycker att det är tråkigt och jag är äcklad över att jag inte kan delta. för det är en tävling som jag gillar. Jag tror det'vi kunde ha hittat en lösning för mig och för andra för återigen är jag inte den enda. Så mycket värre för den här gången, i hopp om att det gör framsteg. Och så jag, Jag kommer inte göra samma misstag igen.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror som en dag sa åt honom att följa med på en bana. padel, sedan dess har Gwenaëlle aldrig lämnat domstolen. Förutom när det gäller att gå och se sändningen av Padel Magazine, Du World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franska mästerskapen. Kort sagt, hon är ett fan av denna sport.