Med anledning av P1000 som hölls förra helgen i Padel Arena, vi kunde prata med en lyxgäst, Miguel semmler. Sannerligen, spanjoren delade återigen banan med Cyril Hanouna.

Vid vår journalists mikrofon återvände spanjoren till sin historia såväl som till sitt partnerskap med presentatören av TPMP, som tyvärr slutade i den första omgången mot Caumont/Deflers.

"Väldigt glad över att spela här med Cyril"

– Det var en balanserad och mycket komplicerad match. Vi hade många alternativ i första set men överlag är jag väldigt glad över att vara här och spela med Cyril.”

"Det är sant att på World Padel Tour Jag spelar till höger, men jag kan anpassa mig och spela båda sidor. Att byta sida skulle vara ett alternativ eftersom vi precis spelade två turneringar där jag stod till vänster och det fungerade inte. Nästa gång byter vi säkert sida för att se vad det kan ge.

398A3789Hanouna semmler padel tränararena
Cyril Hanouna och Miguel Semmler

"Jag måste förbättra mig och förstå den här sporten väl"

"Jag började som professionell tennisspelare och för fyra år sedan började jag spela tennis. padel. Jag ville fortsätta en professionell karriär och se att padel fick mig att må bra, jag engagerade mig efter behov. Speciellt förra året hade jag en fantastisk säsong. Jag jobbar mycket för att lyckas och fortsätta utvecklas.”

"Jag har precis kommit till världen av padel, spelarna har en väldigt hög nivå och jag tror att jag måste fortsätta förstå den här sporten väl men också förbättra mig både tekniskt och fysiskt.”

”Det är en väldigt rolig och superlekfull sport och det är sant att det finns många tennisspelare som gillar att spela tennis. padel. Det finns några ex-tennismän som tidigare försökt starta en karriär inom 20×10, som Ben Tison, men det är få i slutändan. Ändå bland damerna för närvarande finns det två eller tre spelare som har gjort det och för vilka det fungerar ganska bra, som till exempel Marta Marrero eller Gemma Triay.

Möjligt topp 100-mål för Cyril?

"Ja, jag tror att vi kan få Cyril till den franska topp 100. Jag sa till honom men vi behöver tid för att träna, utvecklas och spela flera turneringar tillsammans. Men om en tid, är jag säker på, kommer Cyril att sluta bland de 100 bästa. Jag tror att om vi spelar en hel säsong tillsammans kan målet uppnås.

"Nästa år, enligt mitt schema, skulle mitt mål vara att spela så många turneringar som möjligt med Cyril här i Frankrike. Så jag tror att vi ses snart igen”.

Du kommer att ha förstått det, precis som hans tränare David Lillo, den unge spanjoren tvivlar inte på sin franska partners förmågor och är fortfarande övertygad om att den senare kan nå sitt mål!

Sebastien Carrasco

Framtida naturläkare och brinner för padel, Seb är hälso-/mat-herren för Padel Magazine. Han jonglerar mellan pala, quinoa och eteriska oljor. Sedan snart två år tillbaka har han tagit itu med nyheten om den lilla gula bollen med samma passion.