Viktig poäng idag för spelare som gör fel val taktiskt. sväng att spela i bakslag eller flytta för en rätt träff en fönsterutgång ?

Här är situationen. Högerhänt till vänster eller vänsterhänt till höger måste du spela en boll ut genom fönstret som kommer från diagonalen på din forehand. Problemet är valet av skott. Antingen spelar jag en forehand-fönsterutgång med risk att förlora min position, eller så vänder jag med bollen för att spela en backhand.
Denna situation, på avancerad nivå, är inte längre ett problem eftersom spelarna vet hur de ska läsa bollens bana. Men på en nybörjar- till medelnivå kan det här lilla tipset hjälpa.

Placera palan

Mer komplicerat än så är det inte. När du har informationen om att bollen kommer på din forehand, placera palan tillbaka, med toppen eller huvudet på palan riktad mot glaset. På så sätt får du en neutral bas. Kommer kulan till glaset? Ingen fara, jag går med henne, och inser att jag kan spela hennes forehand, jag är redan redo med min pala för att trycka bollen och återställa min position framåt.

Mina motståndares boll tar mer av en vinkel (kanske en backhand volley från dem, en víbora eller en smash, i slutändan spelar det ingen roll), min pala är placerad, jag följer bollen, jag inser att jag inte kommer kunna spela forehand, så jag vänder, palan stannar på plats, och när jag väl vänder utlöser jag backhanden.

Låt oss se hur det ser ut på video

I den här videon kan du se hur spelaren placerar sin pala och sedan fattar beslutet att vända eller inte beroende på vinkeln och returen. Genom att göra det lär du dig att hålla din position på banan för nästa skott. Du är väl placerad för att spela fönsterutgången, du fattar rätt beslut och efter påverkan, förutom att avsluta framåt för att sätta dina motståndare under press, är du redan redo för nästa boll.

I hög hastighet är denna övning mycket svårare, men om du under din inlärning, i mycket långsammare hastighet, börjar veta hur du ska upptäcka om du måste spela forehand eller backhand dessa fönsterutgångar, kommer du att lära dig att läsa banorna med en pala alltid rätt placerad och redo för handling.
Vamos! 

Julien Bondia

Julien Bondia är lärare padel på Teneriffa. Han är grundaren av AvantagePadel.net, en mjukvara som är mycket populär bland klubbar och spelare från padel. Kolumnist och rådgivare, han hjälper dig att spela bättre genom sina många handledning padel.