Le rätt träff är en av de grundläggande bilderna på padel. Om det är effektivt kommer det att tillåta dig att få fördelen på poängen. De service kan hjälpa dig i denna utveckling.

När vi tar våra första steg kl padel, vi börjar ofta med en grundläggande stroke som är förhand från baslinjen. Denna förhand, beroende på person, assimileras mer eller mindre snabbt. För att hjälpa dig att bättre assimilera förhanden är det intressant att kombinera lärande med servering.

Varför tjänsten?

Serven är ett skott från baksidan av banan, som måste utföras med säkerhet och precision för nybörjare för att kunna sätta bollen i spel. En fel servering tillåter inte att poängen spelas ...

Denna service måste utföras under bältets nivå, med minst 1 fot på marken, mot servicetorget diagonalt över banan och mot fönstren.

Här är vår analys för att hjälpa dig förstå likheterna mellan baslinjens förhand och serveringen.

Studsa tillbaka

När du serverar är returen väldigt viktig. Du måste lära dig att hantera din rebound för att slå bollen i bästa möjliga höjd. Om du träffar bollen medan den är på uppgång kommer du att ha mindre kontroll än när du träffar den på nedgången. Samma sak med forehanden. Lär dig att läsa returen, du kommer att slå bollen säkrare.

Förberedelsen

Vid tjänsten finns det flera förberedelser. Det är upp till dig att hitta de bästa förberedelserna för din tjänst. Men en sak är säker: ju tidigare du har palaen placerad bakåt, desto bättre blir din strejk. Sedan kommer en pala placerad ovanför bältet att gynna en attackerande serv, medan en pala placerad under bältet gynnar en kontrolltjänst. Tveka inte att placera din pala innan du ens låter din boll studsa.

Tänk på det under din förhand: hög attack pala, låg försvar pala. Tidig förberedelse ökar effektiviteten i förhanden.

Effekten

Låt oss först överväga hur långt bollen är från dig, dvs antingen nära eller långt från kroppen. En tjänst som tillhandahålls för nära eller för långt från kroppen blir mindre effektiv för du måste justera armen i sista stund. Tips: släpp din boll med en utsträckt arm så att du alltid kommer att ha samma avstånd från bollen och du kommer att utveckla denna vana med förhanden.

Den andra platsen för inverkan att ta hänsyn till är antingen framför dig, på höjd eller något bakom. Detta gör att du kan hitta olika områden som mycket korsade, mot mitten eller långa linjen. Att prova och ändra dessa påverkansplatser gör att du blir medveten om spelets riktning när det gäller att göra en förhand.

Viktöverföring

Att luta din kropp framåt eller bakåt ger din tjänst mer eller mindre kraft. En kropp med vikten framåt kommer att främja en stark serv, medan kroppsvikten bakåt kommer att främja en "defensiv" serv. Det är därför bäst för nybörjare att lämna kroppens vikt i mitten, båda fötterna stadigt på marken, för en perfekt balans och en exakt stroke.

I spelet är det exakt detsamma. Om du slår din förhand med kroppsvikt framåt, kommer du att leverera en aggressiv träff till dina motståndare, kroppsvikt tillbaka, ett försvarsslag av lob-typ och båda fötterna är ordentligt planterade i marken, väntar, kontrollskott.

Gestens slut

Efter att ha slagit in bollen är det kvar att följa med den i riktning mot den plats du vill nå. Om du vill spela kort, exakt och ta dig tid att komma till nätet kommer ditt slut på rörelse att vara ganska kort. Å andra sidan, om du vill ge rytm till bollen, komma snabbt till nätet och spela en djup boll med en studs nära sidofönstret, måste du avsluta med en bredare rörelse.

Detsamma gäller för din hand. En kort slutet av gesten ger dig mer precision och kontroll jämfört med en bred geständ som slutar ovanför den motsatta axeln som snarare gynnar kraft.

Så du har problem med att förstå förhandstekniken från bottenvåningen? Ta lite tid på din träning och gör dussintals serveringar. Du kommer att lära dig många saker ... Gå till jobbet!

Julien Bondia

Julien Bondia är lärare padel på Teneriffa (Spanien). Kolumnist och rådgivare, han hjälper dig att spela bättre genom sina handledningar och taktiska/tekniska artiklar padel.